Maannomade
Maannomade Spiritualiteit 20 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Watermannenseizoen; tijd om je innerlijke paradijsvogel te omarmen

Tijd voor een nieuw seizoen met in deze maandhoroscoop alle tips om er optimaal van te genieten. De zon verhuist naar een nieuw sterrenbeeld waardoor we allemaal de voordelen zullen gaan ervaren. Van 20 januari tot 18 februari staat de zon in Waterman en zullen we tijdens het watermannenseizoen meer een paradijsvogel zijn dan een saaie stadsduif.

Modern astroloog de Maannomade geeft een update van de sterren.

De maandhoroscoop voor januari

De zon staat voor het leven, de energie die we uitstralen, onze dagelijkse mood en de behoeften die we hebben. Afhankelijk van het sterrenbeeld waar ze in staat, hebben we meer behoefte om volgens de normen en waarden te leven (Zon in Steenbok) of om juist de regels te doorbreken en onze vrijheid te omarmen (Zon in Waterman). Deze maand draait het dus om het laatste, het leven vieren door het allemaal een stuk minder serieus te nemen.

Watermannenseizoen

Nu het Watermannenseizoen is aangebroken, is het tijd voor feest. Niet alleen betekent het dat we een nieuw jaar ingaan waarbij alles mogelijk is, maar voelt het ook zeker als een frisse adem dankzij Waterman die ons laat inzien dat alles mogelijk is.

Nu de Zon de komende tijd in dit uitbundige sterrenbeeld staat, zullen we ons meer bezig houden met wat wij nou echt willen, in plaats van te leven volgens wat er van ons verwacht wordt.

Waterman laat ons inzien dat we zelf de regels van het leven bepalen en dat we een flinke dosis schijt mogen hebben aan de mening van anderen. Niet alleen zorgt dit ervoor dat we de komende weken vrijer gaan denken, maar ook meer aan onszelf zullen denken. Niet vanuit egoïsme, maar omdat we merken dat door iets meer afstand te nemen van mensen die ons tegen houden, we een vrijer denkbeeld kunnen krijgen om de wereld in een nieuw daglicht te zien.

Geen wereld die niet meer te redden is, maar een wereld waarin we elke mogelijkheid moeten aangrijpen om het anders te doen. Niet alleen voor onszelf, maar voor alles en iedereen om ons heen. Waterman leert ons dat een nieuwe wereld bij onszelf begint, niet bij de oude witte mannen aan de top.

Klein beginnen, groot eindigen

Een seizoen dus waarin vrijheid op alle manieren aandacht zal krijgen. Vrijheid van meningsuiting, vrijheid om te houden van wie je wilt houden, maar ook vrijheid om je te kleden zoals jij wilt. Rebellie kan dus al klein beginnen, door je haar tijdens dit seizoen in een fris model te laten knippen of door je kledingkast op te spicen om je zelfvertrouwen tijdens de komende vier weken extra kracht te geven.

Een lekker seizoen voor mede luchttekens zoals Weegschaal, Tweelingen en natuurlijk de Watermannen die fijn gaan op de inspirerende energie die de komende weken in de lucht hangt. Minder lekker voor vuurtekens zoals Ram, Boogschutter en Leeuwen die liever meer actie willen zien. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️