Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Welzijn 24 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Het effect van water op jouw lichaam en wat kristallen kunnen toevoegen

Mensen bestaan voor ruim 70 procent uit water. Dat is gigantisch! We besteden vaak veel aandacht aan wat we eten, terwijl water drinken zo ongelofelijk veel invloed heeft op jouw lichaam. Je kunt de kracht van water versterken door de toevoeging van kristallen. Wij gingen en gesprek met Elenoor Meijer van World of Water.

“In het oude Griekenland en Egypte wisten ze het eigenlijk al. Men herkende toen al de krachtige en fysische eigenschappen van kristallen. Men gebruikte deze kristallen duizenden jaren geleden al om het water te vitaliseren en het zo op deze manier de bijzondere kristalenergie mee te geven. Op deze manier krijgt het water de herinnering van prachtig stromend water. Kristalhelder water dat natuurlijk ontstaat door stroming langs rivieren en langs allerlei mineralen.” deelt Elenoor met BEDROCK.

De kracht van water

“Water transporteert voedingsstoffen, reguleert de lichaamstemperatuur, draagt bij aan gezonde cellen en weefsels en zorgt voor soepele gewrichten en organen. Water is van essentieel belang voor een gezond hart- en vaatstelsel. Je verliest veel water gedurende de dag, het is daarom erg belangrijk om gedurende de dag water te blijven drinken!”

Water kan veranderen door kristallen

“Water is niet gewoon water, het kan veranderen van vorm en structuur. Het kan lichter worden door bijvoorbeeld beweging (denk aan bergwater) of door de toevoeging van kristallen. Lichter water kan makkelijker opgenomen worden in jouw lichaam. Water is van essentieel belang voor onze hersenen, de hersenen bestaan voor ruim 70 procent uit water.

In de natuur is ons water omgeven door heilige geometrische vormen die komen van moeder aarde, maar in ons dagelijkse leven gaat ons water door zoveel pijpen en systemen voor het uit de kraan komt, dat het de levendige structuur verliest. De moleculaire structuur van het kraanwater is dan volledig verwijderd van de prachtige geometrische structuur die het van origine heeft.”

Het effect van kristallen op water

“Een van de manieren om jouw kraanwater meer energie te geven is om kristallen toe te voegen. Water is een drager van frequentie en op het moment dat je daar kristallen aan toevoegt wordt jouw water heerlijk zacht en vol energie. Net zoals in de natuur. Daarnaast geeft iedere kristal weer een andere energie aan het water.”

Rozenkwarts: (zelf) liefde en Compassie
Obsidiaan: Bescherming & Aarding
Amethyst: Harmonie & Rust
Bergkristal: Energie & Vitaliteit
Groene Aventurijn: Geluk & Overvloed

Zo maak je water krachtiger

Elenoor heeft een speciale waterfles waar kristallen inzitten ontwikkeld. “De Queen of Water fles heeft een veilige dubbele bodem waar de Kristallen zich bevinden en waar je water bijdoet. De stenen onderin resoneren met het water bovenin de fles waardoor er kristalwater ontstaat, hetzelfde effect als dat je de stenen direct in het water legt.

Het is het beste om het water onderin de fles twee a drie keer per maand te verversen. De kristallen spoel je dan zacht af onder de kraan om ze te reinigen.

Een keer in de maand leg je ze dan in het maanlicht, daar laden ze heel erg van op!”

Kristal voor meer energie: Bergkristal

Welk kristal kun je dan het beste gebruiken voor meer energie vragen wij Elenoor: “Bergkristal heeft een zuiverende en vitaliserende werking. Deze kristal zorgt voor energie, vitaliteit en inspiratie. Het is een heerlijke kristal voor in het water. Tevens versterkt bergkristal alle andere stenen met zijn positieve energie.”

Kristallen voor afvallen

Natuurlijk zijn wij benieuwd of er kristallen zijn die helpen in het proces van afvallen. “Rode Jaspis stenen stimuleren de stofwisseling en kunnen bijdragen aan afvallen. Een fijne en mooie steen voor in het water.” Deelt Elenoor.

“Verder houdt Amethyst je hormonen in balans en draagt bij aan een goede stofwisseling en ondersteunt daardoor ook bij afvallen. Een prachtige kristal en een van mijn favorieten.”

Queen of water fles winnen?

Wij geven er DRIE weg…

queen of water
Beeld via World of Water

Mail naar [email protected] waarom jij deze fles wil winnen of nóg beter, plaats een reactie onder de Instagrampost.

Niet gewonnen? Kijk dan op World of water naar een fles met kristallen die bij jou past!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️