Malu Kirschbaum
Malu Kirschbaum Liefde & Seks 16 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Dit is waarom je steeds met de verkeerde personen aan het daten bent

Verliefd worden is voor de meeste mensen niet zo moeilijk, maar om die liefde vast te houden is een ander verhaal. Beide partners moeten actief betrokken zijn bij dit proces en daarom is het belangrijk dat je de juiste persoon kiest. Ben jij vaak aan het daten met de verkeerde persoon? Dan zijn er een paar dingen die je in gedachten kunt houden en eventueel kunt veranderen om jouw kansen op een fijne relatie te vergroten.

Volgens Dr. Caroline West, de relatie- en seksexpert van dating app Bumble, begint het allemaal bij zelfreflectie.

Waarom we blijven daten met de verkeerde mensen

Caroline: “Mensen daten vaak de verkeerde personen als ze weinig zelfkennis hebben en niet hebben gereflecteerd op eerdere ervaringen. Ze moeten zichzelf afvragen: wat werkte wél en wat werkte niet? Waar ging het mis? En welke patronen kan ik ontdekken?”

Om een gezonde relatie te kunnen opbouwen zijn er nieuwsgierigheid en emotionele intelligentie nodig. Zowel van jouw kant als de kant van jouw potentiële partner. Het is namelijk cruciaal dat beiden partijen het nodige doen om een langdurige, sterke en stabiele band te creëren.

Beide partners moet daar actief bij betrokken zijn, maar vaak kiezen we onze partners alleen op basis van het gevoel dat ze ons geven. Terwijl de intensiteit van onze romantische gevoelens niets hoeft te zeggen over hoe goed deze persoon bij ons past.

Reflecteer op je vorige relaties

“Bedenk wat je écht wil in een relatie.” vervolgt Caroline. “Stel dat je heel graag wilt settelen, trouwen en kinderen wilt, maar je bent aan het daten met iemand die alleen op zoek is naar fun. Denk dan niet dat jij degene gaat zijn die zijn of haar gedachten gaat veranderen, want dat gaat niet gebeuren.”

Ze geven duidelijk aan wat ze willen en jullie zitten blijkbaar niet op één lijn, dus dan gaat het ook niks worden. Volgens Dr. Caroline is het dan tijd voor het zogenaamde Soft Girl Season. Hierbij ga je kijken naar je mentale gezondheid, reflecteren op je vorige relaties, kijken waar je staat en waar je naartoe wilt.

Zorg goed voor jezelf

Caroline: “Soft Girl Season is een van mijn favoriete nieuwe TikTok-trends, waarbij je kiest voor rust en vrede. In de afgelopen jaren hebben veel mensen in de survival modus gezeten, maar nu mogen ze weer kiezen voor zichzelf en wat werkt voor hen.”

Verwen jezelf en zorg goed voor mentale en fysieke gezondheid. Wacht niet tot iemand dat voor je gaat doen. Je hebt niemand nodig om je goed te voelen en om je sensueel te voelen. Je zelfs niemand anders nodig om klaar te komen!

Dating-pauze inlassen

Bedenk ook wat jij te bieden hebt in een relatie. Breng jij emotionele volwassenheid, compassie en de mogelijkheid om functioneel te discussiëren? Zo niet, kun je daar aan werken zodat je beter weet wie je bent en wat je wilt in een relatie.

Als je traumatische ervaringen hebt gehad, dan kan dat invloed hebben op je datinggedrag. Het kan ervoor zorgen dat je kwetsbaarder bent, dus misschien moet je dan even een pauze inlassen voordat je weer verder gaat met daten en eerst aan jezelf werken.

Als je weet wat voor jou werkt, dan kun je ook beter een partner kiezen die bij jouw levensstijl en normen en waarden past.

Singles op gelet! Dit worden de datingtrends van 2024

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️