Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Partner 5 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Waarom investeren in een goed matras belangrijk is

Slaap is van grote invloed op je gezondheid, geluk en productiviteit. Een slechte nachtrust kan leiden tot oververmoeidheid en stress. Het is daarom belangrijk om genoeg uren te pakken. Maar hoe belangrijk is een goed matras voor een fijne nachtrust? En waar moet je naar kijken bij het kopen van een nieuw matras?

Matrassen zien er op het eerste gezicht allemaal hetzelfde uit: wit, donzig en vooral heerlijk om op te slapen. Toch zit er aardig wat verschil in. De dikte en grootte van het matras kunnen verschillen, maar ook het materiaal waarvan het gemaakt is. Door te slapen op een verkeerd matras kan je rugklachten ontwikkelen of last krijgen van huisstofmijtallergie. Een goed matras is dus geen overbodige luxe.

Hard of zacht?

Te is nooit goed. Is een matras te hard, dan kan je lichaam zich niet naar het matras vormen. Is een matras te zacht, dan lig je in een soort kuil waardoor je rug geen ondersteuning heeft. Je wil dus een matras dat stevig genoeg is, maar tegelijkertijd wel comfortabel ligt. Comfort speelt namelijk ook een grote rol bij een goede nachtrust. Hoe comfortabeler je ligt, hoe groter de kans dat je ontspant. En hoe meer je ontspant, hoe beter je slaapt.

Ademend matras

Nog iets waar je op moet letten: is je matras ademend? Dat wil zeggen: ventileert het stof voldoende? Op het moment dat je slaapt, koelt je lichaam af. Dat is iets goeds, want daardoor gaat de kwaliteit van je slaap omhoog. Je matras kan je daar een handje bij helpen óf je tegenwerken. Ademende matrassen zorgen ervoor dat je temperatuur goed gereguleerd wordt – en dat wil je dus.

Mocht je op zoek zijn naar een matras waarbij comfort én ventilatie samenkomen, dan zit je goed bij Emma Sleep. De Emma Hybrid is namelijk door de Consumentenbond bekroond als Best Geteste Matras. Door de combinatie van veren en lagen schuim is dit matras extra ademend en comfortabel.

Een goede investering

Een goed matras kan dus een gigantische boost geven aan je nachtrust. Als je ergens in wil investeren, is het dit. Want zeg nu zelf; wat is er belangrijker dan je eigen gezondheid?

Een matras zoek je niet zomaar uit, daar kun je het beste even de tijd voor nemen. Bij Emma Sleep hanteren ze een 100 dagen-policy. Je kunt het matras kopen, testen en – voor het onwaarschijnlijke geval dat het je níet bevalt – gratis terugsturen. Zo weet je zeker dat je iets koopt waar je 100 procent tevreden mee bent. Check hier de beste deals voor de producten van Emma Sleep.

In samenwerking met Emma Sleep

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️