Laura Saija
Laura Saija Persoonlijke verhalen 13 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Elisa (28): ‘Mijn beste vriend wilde toch meer dan alleen vriendschap’

Wat begon als een hechte vriendschap veranderde plotseling toen Elisa’s beste vriend meer wilde. “Hij zei dat hij het een tijd probeerde te onderdrukken, maar dat zijn gevoelens alleen maar sterker werden.”

“In mijn studententijd had ik een grote vriendengroep. Elke week gingen we op stap met z’n allen en zelfs doordeweeks was het vaak borrelen of een kroegverjaardag van iemand. Ik kon het vooral goed vinden met Vince.

Mijn beste vriend wilde toch meer dan alleen vriendschap

Toen ik Vince leerde kennen had hij een vriendin en ik was met iemand aan het daten dus in eerste instantie bouwden we een vriendschap op. Wel een vriendschap waarin we ook onze relatie-perikelen met elkaar deelden. Zo gaf ik hem advies als hij ruzie had met zijn vriendin en gaf hij mij advies over hoe ik het best kon reageren wanneer mijn date een bot appje stuurde.

We konden niet alleen goed praten, ook hadden we veel lol samen als we op stap waren. Vaak gingen we na het stappen samen nog even wat eten, we moest namelijk altijd samen dezelfde kant op fietsen.

Gezellig

Ik was erg blij met zo’n vriendschap die ik met Vince had. Een mannelijke kijk op mijn problemen vond ik heel fijn. Hij stond altijd voor mij klaar en ik voor hem. We hadden het gezellig en konden heerlijk hele avonden films kijken.

Ook toen het uit ging met Vince zijn vriendin ging dit goed. Onze relatie bleef toen hetzelfde. We zagen elkaar bijna dagelijks en ik sliep zelfs met hem in één bed zonder dat er iets gebeurde. Ik kon nog steeds bij hem terecht wanneer ik weer een mislukte date had gehad of liefdesverdriet had.

Niet op het spel zetten

Vince wist dat ik me totaal niet tot hem aangetrokken voelde en hij voelde zich ook niet aangetrokken tot mij. We waren het er beiden over eens dat een vriendschap zoals de onze een leven lang zou duren. Dat wilden we absoluut niet op het spel zetten met seks.

Helaas begon onze vriendschap op den duur toch te veranderen. Ik merkte dat Vince begon te veranderen. Zo sliep ik een keer bij hem in bed en toen zei hij dat ik niet te dicht bij hem mocht liggen, want hij was ook maar een man. Daarna wilde hij niet meer dat ik bij hem in bed sliep.

Gevoelens

Ook liet hij mij op een dag een liedje dat hij aan het luisteren was met de mededeling dat hij aan mij moest denken. Toen ik de tekst luisterde, bleek het een liefdesliedje te zijn. Ik probeerde de signalen te negeren, want ik voelde me nog steeds niet aangetrokken tot hem. Ik wilde ook onze vriendschap niet op het spel zetten.

Tot Vince op een dag opbiechtte dat hij gevoelens voor mij had gekregen. Hij zei dat hij het een tijd probeerde te onderdrukken, maar dat zijn gevoelens alleen maar sterker werden. Hij vroeg of ik dezelfde gevoelens had. Toen ik zei dat ik de gevoelens niet voor hem had, zei hij dat hij een tijdje rustig aan wilde doen met onze vriendschap.

Geen spanning

Ik vond dit natuurlijk heel jammer, hij was mijn beste vriend. Ik deelde alles met hem. Toch voelde ik totaal geen seksuele spanning als ik bij hem was en ik wist zeker dat dit ook niet zou komen. We namen daarom afstand, maar ik miste hem als vriend. We zijn nu twee jaar verder en hij heeft een nieuwe relatie. We hebben nog altijd geen contact.”

Wat zijn doorslaggevende factoren in een blijvende vriendschap?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️