Laura Saija
Laura Saija Uncategorized 17 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Manon (29): ‘Mijn vriend heeft veel vrouwelijke vriendschappen’

Manon heeft twee jaar een relatie met Bas. Wat haar soms dwars zit, is dat hij veel vrouwelijke vriendschappen heeft. Hij sluit zelfs af en toe nieuwe vriendschappen met vrouwen. “Bas vindt het juist totaal onschuldig”, vertelt ze.

“Toen ik Bas leerde kennen, zag ik meteen dat hij erg amicaal is. Dat is ook één van de redenen dat ik op hem viel. Een sociale jongen met een vlotte babbel en een grote vriendengroep. Alles aan hem trok mij meteen aan, gewoon een gezellige man.

Dat je zo iemand nooit voor jezelf hebt, snap ik ook heus wel. Bas wordt vaak uitgenodigd voor verjaardagen, etentjes en andere bijeenkomsten. Zelf ben ik misschien wat meer teruggetrokken. Ik vind het namelijk ook heerlijk om na een dag werken samen op de bank te ploffen. Bij Bas staat er altijd wel wat op de agenda.

In zijn vriendengroep heeft hij ook veel vrouwelijke vrienden, waar hij graag een terrasje mee pakt. In die groep zitten zelfs een paar meiden waar hij ook mee gedatet heeft. Voor mij is dit een ver van mijn bed show, want ik spreek mijn exen juist helemaal niet meer.

Het liefst hoef ik ze nooit meer te zien en ik mijn hoofd stop ik ze ook weg achter een denkbeeldige deur die ik nooit meer open doe. Nu ik twee jaar een relatie met Bas heb, ben ik daar wel wat anders over gaan denken. Ik vind het prima dat hij soms met vrouwelijke vriendinnen afspreekt.

Wat ik niet snap, is dat hij ook nieuwe vrouwelijke vriendschappen sluit. Laatst had hij een andere meid leren kennen op een verjaardag en hij had gevraagd of ze die week daarop ook mee ging naar een feestje waar we met de vriendengroep heen gingen.

Daar kan ik met mijn hoofd echt niet bij. Ik denk dat hij een totaal verkeerd beeld afgeeft door zo iemand mee te vragen, naar een feestje waar wij met z’n allen heen gaan. Hij had zelfs het nummer opgeslagen van die Sophie, zodat ze konden appen en afspraken konden maken.

Bas vindt het juist totaal onschuldig en het lijkt hem oprecht gezellig om nog meer mensen mee te vragen. ‘Hoe meer zielen, hoe meer vreugd’, zegt hij altijd. Hij denkt niet dat die Sophie er meer achter zoekt.

Dit is niet de enige keer dat dit gebeurt, het komt vaker voor dat Bas vriendschappen sluit met andere vrouwen. Bestaande vrouwelijke vriendschappen kan ik nog begrijpen, maar nieuwe vrouwelijke vriendschappen niet.

Aan de andere kant ben ik wel gevallen voor zijn amicale karakter. Het zou voor ons beiden niets zijn als hij elke avond op de bank zou zitten.”

Kunnen mannen en vrouwen vrienden zijn?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️