Bedrock's expert
Bedrock's expert Liefde & Seks 28 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Loren (31): ‘Ik denk dat mijn vriend autoseksueel is’

Loren is al drie jaar samen met haar vriend. Op alle vlakken klikt het enorm, ze zijn elkaars beste vrienden, maar in bed loopt het stroef. “Ik heb het idee dat hij niet opgewonden van mij raakt en autoseksueel is”, vertelt ze aan BEDROCK.

“Jordi heb ik leren kennen in de kroeg. We hadden gezamenlijke vrienden en toen ik hem zag, voelde ik me meteen tot hem aangetrokken. Hij is ook een knappe verschijning, lang, donker haar en een gespierd lijf. Nu is het uiterlijk niet het enige dat telt, maar hij is ook zorgzaam, spontaan en grappig.

Autoseksueel

Eigenlijk kan ik me geen lievere en leuke vriend bedenken. Alleen is er wel een groot issue waardoor ik erg onzeker word. Jordi en ik hebben namelijk vrijwel nooit seks en áls het dan een keer gebeurt, lijkt het alsof hij alleen met zichzelf bezig is. Met zijn eigen lichaam. Als ik naakt voor hem sta, doet het hem niks.

Natuurlijk heb ik hem gevraagd of hij mij aantrekkelijk vindt en hij zegt van wel. Alleen dat zijn woorden, geen daden. Het lijkt alsof hij niet opgewonden raakt van mijn lichaam, maar wél van zichzelf. Natuurlijk ben ik op het internet naar oorzaken gaan zoeken en daar kwam ik steeds weer uit op autoseksualiteit.

Dit wordt ook wel egoseksualiteit genoemd en het houdt in dat iemand een seksuele voorkeur voor het eigen lichaam heeft boven dat van een sekspartner.

Veel behoefte aan masturberen

Natuurlijk kan ik me voorstellen dat niet iedereen een hoge seksdrive heeft. Alleen denk ik dat Jordi wél veel masturbeert. Niet dat ik hem vaak betrap, maar het is wel al een paar keer gebeurd. Dan kwam ik nét op een verkeerd moment de kamer binnenlopen en deed hij heel ongemakkelijk en hees vlug zijn broek omhoog. Toen ik hem op dat moment wilde verleiden om de boel een beetje luchtig te houden, kapte hij mij af.

Onzekerheid

Dat hij mij niet wil, maakt me onzeker. Waarschijnlijk ligt het niet aan mij en heeft hij misschien zelfs ooit een trauma opgelopen. Erover praten doen we niet, want hij ontkent dat hij mij niet aantrekkelijk vindt. Maar ik merk het aan alles. Ik wil mezelf ook sexy vinden en ons als koppel in hogere sferen brengen.

Een leven zonder seks kan ik me niet voorstellen en ergens hoop ik Jordi ook niet. Hij heeft absoluut geen ander en kijkt niet eens naar andere vrouwen (of mannen), maar daarom juist denk ik dat hij autoseksueel is. Hij kijkt heel vaak in de spiegel en is veel met zijn eigen lijf bezig. Ook van porno of mooie naaktfoto’s wordt hij niet warm of koud. De keren dat we seks hebben kijkt hij ook vooral naar zichzelf. Ik zou willen dat het anders was.”

Waarom we genderongelijkheid pas oplossen als we erover blijven praten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️