Maannomade
Maannomade Spiritualiteit 31 aug 2023
Leestijd: 4 minuten

Zachter worden zonder je Mojo te verliezen? De volle supermaan leert het je!

Een nieuw intens hoogtepunt stond ons te wachten tijdens de volle maan van deze maand. Verwacht niet alleen onrustige nachten en vermoeidheid, maar ook inzichten die je verder in het leven zullen gaan helpen. Een mooi moment waarbij de volle supermaan van 30 augustus ons inzichten geeft over hoe we zachter naar onszelf mogen kijken en deze energie werkt de rest van de komende weken door!

Modern astroloog de Maannomade legt uit wat we van de volle maan kunnen verwachten.

Volle supermaan 30 augustus

Elke maand staat ze weer op ons te wachten. De volle maan, beter bekend als de climax van de maan waarbij ze haar hoogtepunt stralend aan de hemel bereikt. Tijdens deze maanfase wordt de maan volledig door de zon verlicht.

In de astrologie staat de zon voor ons ego en de maan voor onze emoties. Nu ze beiden aan een kant van de aarde staan, worden we dus heen en weer geslingerd tussen deze grote planeten en de sterrenbeelden waarin ze staan.

De volle maan is een hoogtepunt waar we niet omheen kunnen. Berucht en beroemd en dat heeft zeker zijn redenen. Elke maand is het feest en wordt de maan tijdens dit belangrijke moment volledig door de zon verlicht.

Een ware reflectie die niet alleen visueel zichtbaar is, maar ook zeker emotioneel voelbaar. Reflecteren is niet makkelijk, daarom ‘dwingt’ deze energie ons om tot nieuwe inzichten te komen.

De volle supermaan in Vissen

Elke volle maan heeft een eigen thema welke afhankelijk is van het sterrenbeeld waar ze in zal staan. Voor dit hoogtepunt staat de volle maan in avontuurlijke Vissen en de zon in Maagd, twee sterrenbeelden die ons zeker aan het denken zetten over hoe we het leven anders kunnen invullen.

Dankzij de supermaan staat de maan nu nog dichter bij aarde, waardoor ze niet alleen nog zichtbaarder is maar ook tijdens de volle maan nog aanweziger is. Fasten your seatbelts

Zwart? Wit? Grijs?

Hoe je het leven ook kleurt, er is geen goed of fout. Het is een groot grijs gebied waarbij we van alle kanten wat kunnen leren. Zo ook tijdens de volle maan. Recht tegenover de volle maan in Vissen staat dus de zon in Maagd.

Twee totaal tegengestelde sterrenbeelden dus, want waar de zon in Maagd haar beslissingen juist minder laat beïnvloeden door emoties en meer door haar verstand, is het juist de maan in Vissen die durft te vertrouwen op haar intuïtie en onderbuikgevoel. De een is rationeel en de ander emotioneel.

Deze twee tegengestelde sterrenbeelden zorgen tijdens deze supermaan voor een wisselwerking tussen gedachten over hoe we ons laten leiden door het leven en op welke manier we keuzes maken.

Er is hierbij geen goed of kwaad maar juist een reflectie van op welk moment we beter naar ons onderbuikgevoel hadden kunnen luisteren of juist overschaduwd werd door emoties waardoor we het niet meer helder zagen.

Wees hierbij niet te hard voor jezelf, want nu de zon nog in Maagd staat hebben we de neiging om onze fouten extra sterk aan te rekenen.

Tijd dus om de sympathieke kracht van maan in Vissen juist te gebruiken om met een zachte blik te kijken naar het verleden. Met de kennis die je nu hebt, kan je nooit de beslissingen uit het verleden maken dus verwacht die hoge eis ook niet.

Je leert juist van het maken van minder handige keuzes of je krijgt nieuwe inzichten en inspiratie door iets op een andere manier te doen dan dat als handig beschouwd wordt. De gebaande paden zijn niet altijd de paden waarvan we het meest leren…

Naast een wisselwerking tussen hart en verstand, leren we van deze volle maan ook hoe we onze muur kunnen laten zakken.

Naar de buitenwereld toe voelt het door de zon in Maagd alsof we minder emotioneel bereikbaar zijn door de muur die we optrekken, maar de volle maan in Vissen leert ons juist de kracht van kwetsbaarheid tonen. Je hoeft niet altijd de schone schijn op te houden, het zou je juist sieren om de rauwe randjes ook te laten zien.

Niet alleen creëert het meer openheid naar anderen en een lager muurtje, maar het zorgt ook voor een zachtere blik naar onszelf. Het hoeft niet perfect of in een keer goed. Volgens zachte Vissen is het juist goed om meer empathie voor onszelf te hebben en ook de rust te durven pakken.

Laat de boel de boel en neem maar eens afstand van waar je nu staat. Een tijdelijke pauze helpt je om weer de adem en de zin te vinden om opnieuw je tanden in een project te zetten.

Met een hoop nieuwe inzichten maar ook een hoop tegenstellingen waar we tussen geslingerd gaan worden, zal dit een volle supermaan zijn die zeker vermoeiend gaat worden.

Tijd dus om de les van rust pakken zeker in de praktijk te brengen en de lat de komende dagen wat lager te leggen. Dat was de volle supermaan van deze maand lieve Bedrockers!

Welke spirit animal past er bij jouw sterrenbeeld?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️