Maannomade
Maannomade Spiritualiteit 5 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

De volle maan van 6 januari laat de emoties hoog oplopen

Een nieuw intens hoogtepunt staat ons te wachten tijdens de volle maan van deze maand. Verwacht niet alleen onrustige nachten en vermoeidheid, maar ook inzichten die je verder in het leven zullen gaan helpen. Een mooi moment waarbij de volle maan van 6 januari ons inzichten geeft in hoe we onze spontane kant nog beter kunnen omarmen. Tijd om de controle los te laten.

Modern astroloog de Maannomade legt uit wat we van deze volle maan kunnen verwachten!

De volle maan is een hoogtepunt waar we niet omheen kunnen. Berucht en beroemd en dat heeft zeker zijn redenen. Elke maand is het feest en wordt de maan tijdens dit belangrijke moment volledig door de zon verlicht.

Een ware reflectie die niet alleen visueel zichtbaar is, maar ook zeker emotioneel voelbaar. Reflecteren is niet makkelijk, daarom ‘dwingt’ de volle maan ons om tot nieuwe inzichten te komen.

https://www.bedrock.nl/een-volle-maan-ritueel-om-alles-uit-de-kracht-van-de-maan-te-halen/

Volle maan 6 januari

Tijdens de volle maan staan twee sterrenbeelden lijnrecht tegenover elkaar en creëren daarbij wrijving. In januari is het de zon in Steenbok en de volle maan in Kreeft die tegenover elkaar staan waarbij deze wrijving ontstaat. Steenbok is een echt logisch en rationeel sterrenbeeld dat altijd in de doen-modus zit.

Kreeft daarentegen is een emotioneel en intuïtief sterrenbeeld die juist meer in de denkmodus zit. Waar Steenbok beslissingen on the spot kan nemen, kan Kreeft juist in de twijfelmodus blijven hangen.

Twee tegengestelde sterrenbeelden die ons tijdens de volle maan aan het denken zetten. Hierbij geldt dat er geen goed of fout is, de volle maan laat ons alleen het grijze gebied zien. Aan ons de taak om te oordelen waar wij staan en of dat voor ons werkt.

Deze volle maan draait dus om de manier waarop we ons hoofd en ons hart gebruiken en werkt als een spiegelmoment. Tijd dus om te reflecteren hoe we ons laten leiden door onze emoties of juist door wat we als verstandig achten.

Emoties als kracht

Als waterteken is het deze volle maan die ons laat inzien dat we onze emoties juist als kracht kunnen gebruiken, een vorm van liefde voor de mensen om ons heen of de liefde die we voor onszelf hebben. Iets waar we ons absoluut niet voor hoeven te schamen.

Als moederteken van de sterrenbeelden is het juist Kreeft die ons warmte geeft om zonder oordeel te kijken naar wat er diep van binnen speelt. Daarom is deze volle maan erg krachtig om te gebruiken om je emoties beter te leren kennen, maar ook om te leren waar jij kwetsbaar bent. Niet omdat dat gerepareerd moet worden, maar omdat wat extra liefde zal helpen met het erkennen.

Een volle maan die jouw emoties dus behoorlijk kan laten oplopen, maar zeker voor het goede doel. Alle emoties mogen er zijn…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️