Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Welzijn 22 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Hittegolf alert: je voeten zomerklaar maken doe je in deze 5 stappen

Het kwik is gestegen tot ongekende hoogtes en de waterijsjes zijn niet aan te slepen en hoewel het officieel nog lente is, voelt het aan als zomer. Warme winterkleding en laarzen gaan de kast in en luchtige jurkjes en sandalen staan klaar om gedragen te worden. Alhoewel, die sandaaltjes kan je ook best laten staan.

Lopen op blote voeten werkt namelijk heel verkoelend en dat kan je wel gebruiken tijdens deze, nog onofficiële, hittegolf. Het enige wat nog rest is een fijne voetverzorging zodat je voeten ook zomerklaar zijn.

Je voeten zomerklaar maken doe je in een paar simpele stappen. Daarna geniet je van poezelige voetjes, de hele zomer lang.

Voetverzorging in een paar stappen

Je voeten hebben zich de hele winter verstopt in dikke sokken, onder dekens of in warme laarzen. Er is geen lak meer te bespeuren op je nagels en de eeltlaagjes hebben zich opgestapeld. Tijd om je voeten even onder handen te nemen en ze zomerklaar te maken. Met deze stappen zorg je voor een goede voetverzorging.

Stap 1: een verzorgend voetenbadje

Neem een voetenbadje met wat olie erin. Dit maakt de huid van je voeten zacht, wat handig is voor de volgende stappen. Bovendien worden je tenen, nagels en voeten zo lekker schoon, belangrijk bij een juiste voetverzorging.

Stap 2: overbodig eelt verwijderen

Met puimstenen bijvoorbeeld verwijder je gemakkelijk eelt van je tenen of voeten. Eelt is vaak wel een natuurlijke beschermlaag op plekken die gevoeliger zijn. Haal het daarom niet helemaal weg.

Lukt het niet om voldoende weg te halen, dan is een bezoekje aan de pedicure aan te raden. Die heeft hier handige tools voor en weet precies wat moet blijven zitten. Zo weet je zeker dat je voetverzorging zorgvuldig gedaan wordt. Eelt is het makkelijkste te verwijderen na een bad of douche, omdat je huid dan zachter is, vandaar het voetenbadje bij stap 1.

Stap 3: nagels knippen of vijlen

Nu is het de beurt aan je teennagels: haal vuil weg bij de randjes en knip je nagels kort. Vijlen kan natuurlijk ook. Om ingegroeide teennagels te voorkomen kan je het beste je teennagels recht afknippen. Vijl ze even bij zodat er geen scherpe randjes aan zitten.

Duw met een bokkenpootje je nagelriemen naar achteren en verwijder losse velletjes met een nagelschaartje. Het grootste deel van de voetverzorging voor zomerse voeten is nu klaar.

Stap 4: lak je nagels in een zomers kleurtje

Deze stap hoeft natuurlijk niet, maar is in de zomer wel erg leuk. Een zomerse kleur op je nagels geeft je voeten meteen een verzorgd uiterlijk. Kies voor een felle kleur of een tijdloze lak: op teennagels blijft nagellak namelijk best lang zitten. Houd daar rekening mee als je bijvoorbeeld belangrijke afspraken hebt waarbij een azuurblauwe of grasgroene nagellak op je voeten niet gewenst is.

Begin met een dunne laag basecoat, breng dan een of twee lagen gekleurde lak aan en eindig met een dunne laag topcoat voor het mooiste resultaat. De basecoat zorgt ervoor dat je teennagels niet verkleuren door de gekleurde nagellak.

Stap 5: voetverzorging on point

Met een goede voetverzorging houd je de hele zomer lang verzorgde voeten. Smeer je voeten regelmatig in met een voedende crème, bijvoorbeeld voordat je gaan slapen. Zo blijft de huid van je voeten zacht en soepel en sta je ‘s morgens op met voeten die zomerklaar en sandaalproof zijn. Af en toe je voeten (laten) masseren zorgt voor ontspanning in je voeten, maar ook in je lijf en het gaat opgezwollen voeten tegen.

Loop je graag op blote voeten? Dan zijn dit jouw nieuwe go to schoenen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️