Laura Saija
Laura Saija Psyche 3 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

Zo maak je een vision board om al je doelen in het nieuwe jaar te behalen

Het einde van het jaar nadert en met de feestdagen in het vooruitzicht is dit het perfecte moment om te reflecteren op je doelen en dromen voor het nieuwe jaar. Een mooie, mindful manier om dit te doen is door een vision board te maken.

Een vision board is een visuele representatie van je doelen, wensen en dromen. Dit kan je helpen om gefocust te blijven en gemotiveerd te raken gedurende het jaar. We leggen uit waarom je een vision board zou moeten maken voor het nieuwe jaar, welke categorieën je kunt overwegen en hoe je dit inspirerende project tot uitvoering brengt.

Waarom maak je een vision board voor het nieuwe jaar?

Het maken van een vision board voor het nieuwe jaar is een krachtige manier om je doelen en dromen te visualiseren. Hier zijn enkele redenen waarom dit zo effectief kan zijn:

1. Visualisatie

Door je doelen en dromen visueel weer te geven, maak je een krachtige herinnering voor jezelf. Het helpt je om je doelen concreter te maken en ze voor je te zien alsof ze al werkelijkheid zijn.

2. Motivatie

Een vision board fungeert als een dagelijkse herinnering van wat je wilt bereiken. Dit visuele hulpmiddel kan je elke dag motiveren om stappen te zetten richting je doelen.

3. Focus

Het helpt je om je prioriteiten duidelijk te maken. Door te visualiseren wat echt belangrijk voor je is, verminder je de afleiding en concentreer je je op wat er toe doet.

4. Positieve mindset

Een vision board kan je helpen een positieve mindset te ontwikkelen. Door je te richten op je dromen en wat je wilt bereiken, zul je optimistischer en zelfverzekerder worden.

Categorieën voor je vision board

Van tevoren kun je bedenken voor welke categorieën je een vision board wil maken. Hier zijn een aantal categorieën die vaak voorkomen.

1. Carrière

Visualiseer je carrièredoelen, zoals het behalen van een promotie, het starten van een eigen bedrijf of het verbeteren van je skills.

2. Relatie

Als je streeft naar een gezonde relatie, kun je afbeeldingen of woorden toevoegen die de soort relatie vertegenwoordigen die je wilt aangaan of behouden.

3. Gezondheid

Dit kan betrekking hebben op fitnessdoelen, gezonde eetgewoonten, stressvermindering of andere manieren om je gezondheid te verbeteren.

4. Financiën

Wat wil je financieel bereiken? Wil je sparen voor een huis, schulden aflossen of investeren voor de toekomst?

5. Persoonlijke groei

Denk aan persoonlijke ontwikkeling, zoals het leren van nieuwe vaardigheden, reizen of spirituele groei.

6. Familie en vrienden

Als familie en vriendschappen belangrijk voor je zijn, voeg dan afbeeldingen toe die de verbinding en positieve ervaringen weerspiegelen.

7. Creativiteit en hobby’s

Als je creatieve of hobbygerelateerde doelen hebt, is dit een geweldige categorie om toe te voegen.

8. Reizen

Als reizen een passie van je is, visualiseer dan de bestemmingen die je wilt bezoeken en de avonturen die je wilt beleven.

Hoe voer je het uit?

Nu je je categorieën hebt gekozen, is het tijd om je vision board te maken. Hier is een stapsgewijze handleiding.

1. Verzamel materialen

Je hebt een groot vel karton of posterboard nodig, tijdschriften, foto’s, afbeeldingen en eventueel lijm of tape.

2. Bepaal je doelen

Ga door de tijdschriften of zoek op Pinterest. Knip of print afbeeldingen of woorden uit die je doelen en dromen vertegenwoordigen.

3. Ontwerp je board

Plaats de afbeeldingen en woorden op het karton op een manier die voor jou zinvol is. Wees creatief en laat je intuïtie spreken.

4. Maak het persoonlijk

Voeg persoonlijke foto’s toe en schrijf je eigen affirmaties of doelen op het bord.

5. Plaats het op een zichtbare locatie

Hang je vision board op een plek waar je het dagelijks kunt zien, zoals boven je bureau, in je slaapkamer, of op de koelkast.

6. Regelmatige reflectie

Neem regelmatig de tijd om je vision board te bekijken en je doelen in gedachten te houden. Visualiseer jezelf terwijl je je doelen bereikt.

Zo maak jij een persoonlijk vision board en komen dromen uit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️