Eva Spigt
Eva Spigt Liefde & Seks 6 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

Verwacht jij te veel in een relatie? Hier het antwoord

Zit je in een relatie, maar ben je continue aan het twijfelen of boos op je partner? Het kan zijn dat je niet met de juiste persoon bent, óf dat je misschien te veel verwacht. Hoe weet je nou of dat laatste het geval is?

Dit zijn vijf tekenen dat je te veel verwacht in een relatie.

Verwacht jij te veel in een relatie?

Als jij meerdere van deze tekenen herkent, is het goed om eens kritisch te kijken naar de verwachtingen die jij hebt van je relatie en je partner.

Je denkt dat je partner jouw gedachten kan lezen

Wat een van de meest gemaakte fouten is in een relatie? Verwachten dat jouw significant other jouw gedachten kan lezen. Hoe fijn zou het zijn als dat daadwerkelijk zo is? Helaas kunnen de meeste mensen geen gedachten lezen. Dus communiceren blijft belangrijk. Ook als je in een lange relatie zit en het idee hebt dat jij en je partner elkaar begrijpen zonder een woord te zeggen.

3 signalen waaraan je merkt dat je geen liefde meer van je partner krijgt

Je partner maakt je niet gelukkig

Heb je het gevoel dat jouw lief niet goed genoeg voor je is, omdat hij/zij je niet gelukkig maakt? We zijn helaas verantwoordelijk voor ons eigen geluk en het is dus niet aan je lover om dat te doen. Uiteraard hoort het in een relatie dat je er voor elkaar bent in moeilijke tijden, en dat je samen gelukkig bent. Heb je het idee dat je partner alles wel goed doet maar jij iets blijft missen? Dan verwacht je wellicht te veel van je loved one.

Je ziet alleen de mindere kanten van je partner

Die sokken die altijd naast de wasmand belanden of de manier waarop je lover chips eet; alles wat diegene doet, irriteert je mateloos. Tja, hier kunnen wij duidelijk over zijn. Niemand is perfect, ook jij niet. Probeer dus te focussen op de mooie kanten van jouw lief, dat komt je relatie alleen maar ten goede.

Je hebt (te) hoge verwachtingen van je partner

Heb je het idee dat jij je partner idealiseert? Diegene moet altijd maar vrolijk, romantisch en grappig zijn. Ook dit is een teken dat je misschien te veel vraagt van je relatie. Iedereen heeft weleens een dipje, is moe of chagrijnig. Als je partner altijd zijn/haar best moet doen om jouw gelukkig te maken, is hier de reality check: helaas kan dat niet altijd. Iedereen heeft weleens een baaldag, dus geef elkaar af en toe een break. Of…keer het om. Zorg een keer voor je loved one als deze een mindere dag heeft. Succes gegarandeerd.

Jouw partner heeft maar geluk met jou

Dat klopt, maar jij hebt ook geluk met je partner. Als je te veel in deze negatieve gedachte zit, is het fijn om ook de positieve kanten van jouw partner te belichten. Schrijf bijvoorbeeld eens op wat hij/zij allemaal voor jou doet en over heeft.

Voelt het niet helemaal juist? Zo weet je of je een relatie hebt met een narcist

Een relatie is nou eenmaal hard werken en gaat helaas niet vanzelf. Al lijkt het soms wel zo met alle gelukkige foto’s van stellen op Instagram. Onthoud dat het gras niet altijd groener is bij iemand anders. Ben je echter al lange tijd ongelukkig in je relatie? Dan is er misschien wel wat aan de hand en wordt het tijd om de balans op te maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️