Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Welzijn 17 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Vega(n) vrijdag: Banana iced latté

Nu de temperaturen beginnen te passen bij het seizoen, krijgen wij steeds vaker trek in een iced cappucino of nog beter: een banana iced latté. Deze laatste proefde wij van BEDROCK vorig jaar voor de eerste keer en sindsdien zijn we hooked. Dit verkoelende en romige drankje is overigens helemaal niet moeilijk te maken en de meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk in huis!

Het is in feite een gezonde ijskoffie die ook prima dienst doet als ontbijt. Je kunt de banana iced latté al een avond van tevoren maken, maar omdat het zo snel voor elkaar is, doe je het het liefste nét voordat je het drankje gaat drinken. Je kunt natuurlijk ook spelen met de verhoudingen. Misschien vind je twee espresso’s wel te heftig. Dan vervang je deze voor een decaf koffie. Of is havermelk niet zo jou ding? Dan zijn er tal van alternatieven als amandelmelk waar we eerder een heerlijke kersenmilkshake mee hebben gemaakt. Dit heb je nodig voor onze versie van de banana iced latté:

Ingrediënten:

  • Handje ijsblokjes
  • 2 espresso’s of 1 lungo
  • 150 ml havermelk
  • ½ banaan
  • 1 snufje kaneel

Zo maak je de banana iced latté:

Echt, een kind kan de was doen. Je zet twee espresso’s op de manier waarop je dat normaal gesproken ook doet. Je neemt de havermelk, de halve banaan, een snufje kaneel en ijsblokjes. Al deze ingrediënten doe je bij elkaar in de blender en dan mix je het goed tot het drankje een romige, smooth structuur krijgt. Meteen serveren in een mooi glas! Want koud is deze banana iced latté het allerlekkerste!

De andere helft van de banaan kun je gebruiken voor een bananenpannenkoek of zo opeten, als je dit overgebleven stuk fruit maar niet weggooit! Dat zou zonde zijn. Geniet van jouw latté en de rest van de dag!

Vegan vrijdag: perensmoothie met gember en spinazie (een januariboost in een glas!)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️