Rosa Bertram
Rosa Bertram Voeding 5 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Recept voor een vegan én gut health borrelplank

Wie zegt dat je de borrel als (flexi) vegan op vrijdagavond moet laten staan? Met deze geheel plantaardige én darm-vriendelijke variant op de bekende borrelplank, kom je de borrelavonden wel door.

Met de verschillende smaken en texturen is het niet alleen een feestje op je bord maar ook op je tong.

Vegan én gut health borrelplank

Wist je dat gezonde darmen niet alleen belangrijk zijn voor een goede spijsvertering? Wetenschappers ontdekken steeds meer over hoe microbiota positief bijdragen aan je algehele gezondheid – zelfs je mentale welzijn. Het is niet voor niets dat je darmen ook wel je tweede brein worden genoemd.

Een gut friendly dieet it is dus! Deze vegan borrelplank helpt je daar alvast mee op weg.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 verpakkingen Meatless Farm Chickenless Nuggets
  • 4 el veganaise
  • 2 el (vegan) kimchi
  • 200 g aspergebroccoli (bimi)
  • 100 g snackpaprika’s
  • 50 g kalamata olijven
  • 1 tros groene druiven

Zo lekker: 3 x vegan overnight oats om de dag heerlijk te beginnen

Voor de gepekelde bloemkoolroosjes

  • 200 g bloemkoolroosjes
  • 200 ml azijn
  • 75 g suiker
  • 2 tenen knoflook, geplet
  • 8 peperkorrels
  • 1 tl kerrie
  • ½ tl kurkuma
  • 1 kleine biet, geschild

Voor de geroosterde kikkererwten

  • 200 g kikkererwten, gekookt
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl kerrie
Gut health borrelplank met nuggets en kimchi mayonaise-staand
Bron: Green Food Lab

Bereidingswijze

  1. Verdeel de azijn, suiker, knoflook en de peperkorrels voor de snelle gepekelde bloemkoolroosjes over twee grote glazen potten. Doe bij de een de kerrie en de kurkuma en bij de ander een geschilde biet in stukjes. Verdeel de bloemkoolroosjes over de potten en zet apart. Dit kun je ook een dag van tevoren doen.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel de gekookte kikkererwten en dep ze droog. Meng met de olijfolie, kerrie en het paprikapoeder en bak voor 20 minuten op een met bakpapier beklede bakplaat. Hussel halverwege.
  3. Stoom de aspergebroccoli in 5 minuten beetgaar.
  4. Maak de kimchimayonaise door de kimchi fijn te snijden en te mengen met de veganaise. Voeg ook 1-2 theelepels vocht van de kimchi toe.
  5. Bak de nuggets in een dun laagje olie voor 3 minuten in een koekenpan of frituur ze voor 2 minuten op 170 graden.
  6. Haal de bloemkoolroosjes uit het vocht. Leg alle ingrediënten op een grote borrelplank en serveer.

Enjoy!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️