Rosa Bertram
Rosa Bertram Voeding 30 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Recept: heerlijke vega auberginebootjes met pulled oats

Aubergine kan je op zóveel verschillende, heerlijke manieren bereiden, dat we de groente nooit zat zijn. Ken je deze auberginebootjes bijvoorbeeld al? Deze vega auberginebootjes met pulled oats zijn gezond en eiwitrijk en je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig.

Pulled oats zijn voedzaam, vegan en ontzettend lekker, maar wat zijn ‘t precies?

Vegan auberginebootjes met pulled oats

In de vegetarische en plantaardige keuken zie je pulled oats steeds vaker voorbij komen. En dat is niet zonder reden. Pulled oats is in Scandinavië al een hele tijd razend populair, maar inmiddels liggen pulled oats ook in de schappen van de supermarkten in Nederland.

Pulled oats wordt gezien als een vegan vleesvervanger en is een mix van haver, tuinbonen en erwten. Deze worden vermalen, gekneed en gebakken, en daar wordt nog wat zout en koolzaadolie aan toegevoegd.

Waarom pulled oats zo populair zijn? Ze worden gemaakt zónder tarwe of soja, wat in de meeste vleesvervangers wel zit. Daarnaast worden de oats ‘gepulled’ waardoor de haver – met alle voedingsstoffen van dien – zachtjes gegaard worden en net op pulled vlees lijken.

Vega(n) zijn wordt steeds makkelijker: de nieuwste vleesvervangers op een rij

Auberginebootjes met Pulled Oats_staand
Bron: Gold&Green

Wat heb je nodig?

Deze auberginebootjes maak je binnen een handomdraai klaar. Bovendien heb je maar een paar ingrediënten nodig:

Ingrediënten

  • 1 pak pulled oats naturel
  • 2 aubergines
  • 200 g verse spinazie
  • 2 knoflooktenen
  • 2 mozzarella bollen, 125 g per stuk
  • 250 g cherrytomaten
  • 70 g tomatenpuree
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • verse basilicum
  • zout
  • zwarte peper
  • olie

De vleesvervanger jackfruit: héérlijk, maar is ‘t wel zo gezond als we denken?

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Was de aubergines en snijd ze in de lengte in plakken van ongeveer een centimeter dik.
  3. Smeer beide kanten van de aubergineplakken in met olie en breng op smaak met peper en zout. Bak ze 15 minuten in de oven.
  4. Bak de spinazie met de knoflook in een pan met olie. Voeg pulled oats, tomatenpuree en gedroogde basilicum toe, roer het geheel goed door en bak 1-2 minuten.
  5. Snijd de cherrytomaten en mozzarella in plakjes.
  6. Haal de aubergineplakken uit de oven en leg daar de toppings bovenop. Bak de auberginebootjes 10-15 minuten of totdat ze zacht zijn.
  7. Garneer de aubergines met basilicum, zout en een snufje zwarte peper.

Enjoy!

Steeds meer vleesvervangers in plaats van een lapje vlees: multinationals doen mee

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️