Fleur Broeders
Fleur Broeders Watch 11 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Un Amour de Jeunesse op CineMember: je eerste liefde, die vergeet je nooit

We <3 Netflix, en dan vooral vanwege het uitgebreide aanbod aan documentaires, films en series die je wereldbeeld verbreden. Maar er is meer dan dat! Daarom tippen we vanaf nu af en toe een film uit het alternatieve online filmhuis CineMember. Dit video on demand-platform bestaat sinds 2018 en komt enkel met kwaliteitsfilms. Deze keer: Un Amour de Jeunesse.

Over CineMember

CineMember begon met zo’n 500 films en dat zijn er inmiddels meer dan 900 (and counting!). In vergelijking met Netflix klinkt dat misschien niet zo veel, maar als je nadenkt hoeveel het je aan gescroll, gefilter en ge-internet scheelt op een reguliere streamingdienst, dan is dat eigenlijk júíst een heel fijn idee.

Nu verandert er langzaam iets op CineMember: een frisse kijk op de Nederlandse coaching-cultuur

De films worden uitgekozen op basis van kwaliteit. Ze zijn bijzonder en gevarieerd in hun aanbod: denk aan meer maatschappelijke films en documentaires over psychologie, seksualiteit en LGBTQIA+, maar ook over Black Lives Matter. Kortom: less is more! 

Un Amour de Jeunesse op CineMember

Een van die bijzondere films is Un Amour de Jeunesse. Camille is jong wanneer ze Sullivan ontmoet. Een echte vakantieliefde. Camille is over haar oren verliefd en zelfs op het punt dat ze hem geen moment alleen kan laten. Dat doet hij toch wel, want Sullivan wilt gaan reizen en laat Camille achter.

Heel wat jaren later heeft Camille een goede baan, een vriend die zielsveel van haar houdt en eigenlijk een prachtig leven. Dan keert Sullivan terug en hij laat ons zien wat we eigenlijk allemaal wel weten: je eerste liefde, die vergeet je nooit.

Volwassen worden valt niet mee

Het einde van de relatie tussen Camille en Sullivan betekent voor haar het begin van volwassen worden. Dit zal acht jaar duren tot het moment dat ze Sullivan opnieuw ontmoet. We zien vier levensfases in Un Amour de Jeunesse: de eerste liefde, een depressie, een zelfmoordpoging en de studie waar onze hoofdrolspeelster haar nieuwe liefde vindt. Dat volwassen worden valt dus niet mee.

https://www.bedrock.nl/dit-is-een-brief-aan-mijn-ex-mijn-eerste-grote-liefde/

De film is een prachtige reis door de ontwikkeling van Camille en actrice Lola Créton is de grote ster. Ze overtuigd ons als zeventienjarige, maar ook als bloeiende volwassene. Het voelt écht en de film houdt je in zijn greep. Het einde zal je ook gegarandeerd ontroeren.

Zal Camille ooit over Sullivan heenkomen en kunnen we dan ooit die eerste liefde vergeten? Je ziet het in de klassefilm Un Amour de Jeunesse.

Un Amour de Jeunesse kijken? Voor een vast bedrag van €9,99 per maand kan je meer dan 900 films (and counting) onbeperkt bekijken vanaf je telefoon, laptop of televisie. Via deze link kun je een (proef)abonnement bij CineMember afsluiten. 

Bekijk hieronder de volledige trailer:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️