Leonie Collombon
Leonie Collombon Reizen 30 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Slow travel: tips voor een langzame stedentrip Parijs

Wie een bezoekje aan Parijs brengt, kan haar tijd volmaken met rennen langs de Eiffeltoren, de Notre Dame, de Sacré-Cœur… Maar je kunt er ook voor kiezen om de allergrootste trekpleisters links te laten liggen en in plaats daarvan het slow travel-principe toe te passen. Een stedentrip naar Parijs is namelijk perfect om op jouw eigen tempo te doen en te ontdekken waar jíj blij van wordt, zonder dat je gehaast de massa achterna loopt.

Slow travel gaat niet alleen om het tempo van reizen, maar ook om de manier waarop je reist: met respect voor je omgeving en zijn/haar locals. De term wordt vaak in de hand genomen wanneer het gaat om een lange backpackreis of trip door de natuur, maar ook een stedentrip is er heel geschikt voor. Omdat slow travel hand in hand gaat met duurzaam reizen, zijn deze groene hotspots in Parijs perfect om mee te beginnen.

Stedentrip Parijs? Zo doe je dat op een ontspannende manier

Jardin des Plantes

Uren kun je er rondstruinen, in de Jardin des Plantes. Hoewel er genoeg andere toeristen rondlopen, zijn deze tuinen zo groot dat je daar geen last van hebt. Bovendien vind je er meer groen dan je op het eerste oog zou denken. Het park is verrassend groot en huist zelfs meerdere serres, een museum en een dierentuin. Een oase van rust middenin de stad.

The Friendly Kitchen

Eén van de best beoordeelde plantaardige restaurants van Parijs. In dit kleine restaurant staat biologisch en smaakvol eten voorop. Bestel je er een voor-, hoofd- en nagerecht, dan ben je zo een avond zoet. Een bezoek aan dit restaurant mag niet ontbreken tijdens een stedentrip Parijs, als je het ons vraagt, en daar zijn veel recensenten het mee eens.

Jardin des Tuileries

Goed, een park in het eerste arrondissement kun je niet bepaald ‘weg van de massa’ noemen, maar op een zonnige dag is een stoeltje bemachtigen rondom de fonteinen van Jardin des Tuileries precies wat je wilt, geloof ons. Rustig genoeg om even te ontspannen, druk genoeg om iets te zien te hebben. Zelfs de echte Parijzenaren brengen hier ‘s zomers hele zondagen met een koffie en boek door.

Île Saint-Louis

Île Saint-Louis is één van de twee Parijse eilandjes op de Seine. Op het eerste eiland staat de Notre-Dame waardoor het hier vrij druk is, maar op het tweede kom je aanzienlijk minder massa tegen. Echt veel is er niet te doen op Île Saint-Louis, maar dat maakt het juist zo fijn om rond te lopen. Haal een croissant bij de bakker en vergeet niet omhoog naar de prachtige gevels te kijken.

Nature Urbaine

Middenin een stad waar uitlaatgassen de boventoon voeren en snel, sneller, snelst het credo lijkt te zijn, vind je stadsboerderij Nature Urbaine. Er wordt organisch voedsel gekweekt en jij kunt er als bezoeker workshops of een yogalesje volgen. Mét uitzicht op de Eiffeltoren. Als dat niet the best of both worlds is, weten wij het ook niet meer.

5x de beste bestemmingen voor een vegan stedentrip

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️