Malu Kirschbaum
Malu Kirschbaum Welzijn 14 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Volgens deze TikTok trend val je van dit drankje sneller in slaap

De nieuwste hypes die opkomen en viral gaan, komen tegenwoordig meestal via TikTok. Van dansuitdagingen en grappige filmpjes tot het introduceren van verschillende trends. Zo ontdekten we onlangs op TikTok weer een nieuwe trend op het gebied van slaap. Zo zou het drinken van kersensap dé sleutel zijn om sneller in slaap te vallen.

Laten we eens kijken naar de wetenschap achter dit wonderbaarlijke drankje.

Magische Montmorency kersen

Het gaat hier om ‘tart juice‘ en dat is niet zomaar kersensap, maar het sap van de Montmorency kers. Onderzoekers van de Northumbria University hebben ontdekt dat dit fruitige sapje de hoeveelheid melatonine in ons lichaam verhoogt – het hormoon dat verantwoordelijk is voor een goede nachtrust.

Montmorency kersen, de sterren van dit verhaal, hebben al eeuwenlang een reputatie vanwege hun gezondheidsvoordelen. Ze zijn niet alleen rijk aan antioxidanten, maar hebben ook een ontstekingsremmend effect. En nu blijkt dat ze ook je slaap kunnen verbeteren. Hoe cool is dat?

Het bevat melatonine en tryptofaan

Onze slaap wordt gereguleerd door het hormoon melatonine, en hier komt het interessante gedeelte: Montmorency kersen helpen ons lichaam om meer van dit slaaphormoon aan te maken. Dus als je ‘s nachts naar het plafond staart en de schaapjes telt, is het tijd om de kers op de taart te zetten – of beter gezegd, de kers in je glas.

Maar hoe werkt het precies? Nou, het blijkt dat Montmorency kersen een hoger gehalte aan melatonine bevatten dan andere soorten fruit. En alsof dat nog niet genoeg is, bevatten ze ook tryptofaan, een stofje dat de productie van melatonine bevordert. Dus terwijl je geniet van dat verfrissende glas kersensap, geef je je lichaam een natuurlijke boost voor een betere nachtrust.

Geen zure gezichten

En het beste nieuws? Het drinken van Montmorency kersensap is niet alleen goed voor je slaap, het is ook nog eens onwijs lekker. Dus geen zure gezichten meer, want deze kersen maken je smaakpapillen blij. Je kunt het sap drinken zoals het is, toevoegen aan smoothies of zelfs gebruiken als basis voor een zomerse cocktail. Zo gaan slaap en genot hand in hand.

Met de groeiende populariteit van TikTok is het niet verrassend dat de trend van het drinken van Montmorency kersensap snel terrein wint. Mensen delen hun ervaringen en succesverhalen op sociale media, waardoor anderen worden aangemoedigd om het ook te proberen.

Sneller in slaap

Natuurlijk is Montmorency kersensap geen wondermiddel dat al je slaapproblemen in één keer oplost. Het is belangrijk om een gezonde slaaproutine aan te houden en een slaapvriendelijke omgeving te creëren. Zo kun je beter die laatste afleveringen van je favoriete serie vlak voor het slapengaan even bewaren voor een andere dag. Maar met een glas Montmorency kersensap in je hand, ben je goed op weg naar een zalige nachtrust.

Dus, waar wacht je nog op? Het is op zijn minst het proberen waard. Sluit je aan bij de TikTok-trend en ontdek zelf de voordelen van Montmorency kersensap. Wie weet word je wel de ster van de slaapkamer – en dan bedoelen we natuurlijk een goede nachtrust. Sweet dreams!

Beter slapen? Zo bereid je jezelf voor op een goede nacht slaap

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️