Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Liefde & Seks 13 aug 2023
Leestijd: 4 minuten

Alles wat je wil weten voordat je begint aan een tantra massage

Sinds B&B Vol Liefde is Nederland in de ban van tantra. Waar eerst een specifieke groep mensen tantra beoefende, bekt het woord tantra tegenwoordig lekker voor jan en alleman. Tijdens de lunch break, gedurende een familiediner of tijdens een borrel met vrienden. Wedden dat jij het onderwerp tantra de afgelopen weken besproken hebt? Misschien wel giechelig, maar dan is het nu tijd om er wat serieuzer naar te kijken. Een tantra massage is namelijk een spirituele manier om seksuele energie te releasen.

Zeker als seksuele energie in een relatie stagneert, kan een tantra massage een perfect middel zijn om deze energie weer te laten stromen. Tantra massage is in de eerste plaats een spirituele benadering van massage.

Een tantra massage draait niet om seks

Alhoewel er bij een tantra massage seksuele energie wordt opgewekt, draait het niet om seks. Toch willen we eerlijk zijn zodat je niet voor verassingen komt te staan. Tijdens een tantra massage worden je intieme delen wél aangeraakt.

Tenzij je aangeeft dit per se niet te willen, maar het doel van de massage is seksuele energie (ook wel levensenergie) opwekken en blokkades in het lichaam bevrijden. Dit doet een masseur of masseuse door ook de vulva, penis of anus te kneden. Bij sommige mensen leidt dit tot een orgasme, maar dat is absoluut niet het doel!

Klaarkomen is niet het doel

Een orgasme is een seksuele ontlading en tijdens een tantra massage wil je jezelf juist opladen met seksuele energie. Klaarkomen is dus niet het doel.

Massage van het hele lichaam

Tijdens de massage masseert de tantra masseur liefdevol elke millimeter van het lichaam met verwarmde olie. Geen plekje wordt geschuwd en het is de bedoeling dat deze bewegingen niet alleen fysiek iets in je losmaken, maar ook emotioneel invloed hebben.

Een tantra massage maakt gevoelens van genot, verwondering, verdriet, schaamte, angst of pijn in je los. De massage is een middel om dieper te voelen en om daardoor te kunnen helen. Veel mensen met seksuele blokkades kunnen niet bij de kern komen. Gevoelens zijn vaak diep weggestopt. De masseur kan deze gevoelens losmaken, waardoor de energie gaat stromen.

Heling via de lingam of yoni

Zoals we al schreven heeft de tantra massage een hoger doel dan het losmaken van spieren. Het draait om vitaliteit, uithoudingsvermogen, levensduur, jeugdigheid en kracht herstellen. Hierbij zijn de lingam en de yoni oeroude poorten naar je hogere zelf en een hoger bewustzijn.

Op het moment dat je volledig ontspannen bent en je je over kunt geven, kan de masseur overgaan tot het masseren van de intieme delen. Bij een man wordt er in dit geval over een lingam massage gesproken. Hierbij worden de erogene zones van de man aangeraakt, lingam is het Sanskriet woord voor penis. Als vrouw kan een yoni massage een onderdeel zijn van de hele ervaring. Hierbij wordt het bekkengebied, inclusief de vulva, onder handen genomen.

Het doel van deze massages is krachtige energie opwekken waardoor de levensenergie gaat stromen. Hierdoor kom je in je kracht te staan en genees je op een diepgaande manier.

Grenzen aangeven is belangrijk

Een tantra massage is dus absoluut niet hetzelfde als een ‘gewone’ massage. Uiteraard mag je tijdens een massage altijd aangeven wat jouw grenzen zijn, dit kan op elk moment van de massage, maar het is handig om vooraf aan de massage al jouw wensen te bespreken. Zo weet de masseur of masseuse precies wat jij wel of niet wil.

Tantra massage proberen

Als je een tantra massage wilt proberen, kun je het beste naar een professionele tantra massage praktijk gaan. Doe goed vooronderzoek, volg je gevoel en weet vooral waar je aan begint. Vaak is het mogelijk om voorafgaand aan de massage een gesprek te hebben met de masseur. Zo kun je nog beter bepalen of de massage wel of niet iets voor jou is.

Je kunt een tantra massage ook thuis, in jouw veilige omgeving, met je partner uitproberen. Er zijn verschillende boeken of video’s die de technieken laten zien. Een tantra massage kan een mooie aanvulling zijn op jullie liefdesleven. Creëer een fijne sfeer in een comfortabele, warme ruimte en gebruik olie om zo het optimale uit de massage te halen.

Door een tantra massage verlies je jezelf volledig in het moment en het kan gemengde gevoelens met zich meebrengen.

Denise (36): ‘Ik ben opgegroeid zonder ruimte voor emoties, maar door tantra voel ik weer’

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️