Malu Kirschbaum
Malu Kirschbaum Psyche 31 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

Met deze Sunday Reset routine maak je je klaar voor de aankomende week

Het is een giga trend op TikTok: met ruim 280K views is de #SundayReset routine een nieuwe opruimtrend die door veel mensen wordt omarmd. Maar het is meer dan alleen een trend; het is een manier van leven geworden voor velen die streven naar een georganiseerder en productiever leven.

Deze routine draait om het voorbereiden van jezelf op de aankomende week door taken uit te voeren zoals de was doen, je agenda organiseren, schoonmaken, je bed opmaken en maaltijden preppen.

De Sunday Reset routine

Op het eerste gezicht lijkt het misschien gewoon een reeks huishoudelijke taken die je op een zondag uitvoert, maar de Sunday Reset routine gaat veel dieper dan dat. Het is een manier om mentaal en fysiek voorbereid te zijn op de komende week, waardoor stress en chaos tot een minimum worden beperkt.

Door deze routine te volgen, kunnen mensen een gevoel van controle en structuur in hun leven ervaren, wat essentieel is in een wereld die vaak overweldigend kan zijn. Door bewust tijd te besteden aan het opruimen van je huis en organiseren van je planning, leg je de basis voor een productieve en ontspannen week.

Georganiseerde leefruimte

Eén van de pijlers van de Sunday Reset routine is het creëren van een georganiseerde leefruimte. Een schoon en opgeruimd huis kan bijdragen aan een gevoel van kalmte en welzijn, wat essentieel is voor een productieve week.

Het doen van de was, stofzuigen en het opmaken van je bed zijn eenvoudige taken die een enorm verschil kunnen maken in hoe je je voelt wanneer je de nieuwe week begint. Door je huis schoon en opgeruimd te houden, kun je je geest ook helder en georganiseerd houden.

Weekplanning maken

Naast het op orde brengen van je leefruimte, omvat de Sunday Reset routine ook het vooruit plannen van je week. Dit betekent het organiseren van je agenda, het stellen van doelen en het maken van een plan van aanpak voor wat je wilt bereiken.

Door je week vooraf te plannen, kun je prioriteiten stellen en ervoor zorgen dat je jouw tijd effectief gebruikt. Dit kan helpen om gevoelens van overweldiging en stress te verminderen, omdat je weet wat je te wachten staat en hoe je het kunt aanpakken.

Sunday = selfcare day

Nadat je alle klusjes hebt afgerond, is het tijd voor het tijd voor welverdiende selfcare, zoals een wandeling, warm bad of fijn gezichtsmaskertje. Ook kun je alvast je maaltijden plannen en gezonde snacks preppen, zodat je jezelf gedurende de week kunt voeden met gezonde voeding die je energie geeft om de dag door te komen.

Ook het klaarleggen van outfits voor de hele week kan tijd besparen en stress verminderen bij het kiezen van wat je moet dragen. Door deze kleine, maar belangrijke details vooraf te plannen, kun je jezelf een vliegende start geven voor een succesvolle week.

De kracht van de Sunday Reset routine

Wat de Sunday Reset routine zo krachtig maakt, is dat het niet alleen gaat om het uitvoeren van taken, maar ook om het cultiveren van een mindset van selfcare en productiviteit. Het is een kans om even stil te staan bij je behoeften en doelen, en om bewust keuzes te maken die je helpen om je beste zelf te zijn.

Door elke zondag deze routine te volgen, kun je een gevoel van continuïteit en stabiliteit in je leven creëren, wat essentieel is voor het behoud van een gezonde balans tussen werk en privé. Dus waar wacht je nog op? Maak van je zondag een dag van reset en bereid je voor op een week vol succes en voldoening.

Voor inspiratie: check Tiktok.

Zo geniet je van een zondag die past bij jouw Ayurvedische type

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️