Valéry de Voijs
Valéry de Voijs Uncategorized 24 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Klopt jouw sterrenbeeld nog wel? Dit zijn namelijk de ‘nieuwe’ data

Een nieuw sterrenbeeld? Jazeker. Wetenschappers van NASA hebben ontdekt dat we een nieuwe dierenriem aan het lijstje mogen toevoegen. Wanneer dit sterrenbeeld officieel erkend zal worden, zullen de data van de bestaande sterrenbeelden iets doorschuiven. Grote kans dat jouw sterrenbeeld dan dus helemaal niet meer klopt.

Heb jij je stiekem altijd een mysterieuze schorpioen willen zijn? Dan kan die droom wellicht werkelijkheid worden. Alle data van sterrenbeelden zullen namelijk iets opschuiven. Wellicht krijg jij dan een nieuw sterrenbeeld.

Nieuw sterrenbeeld

Het klinkt wellicht nog allemaal een beetje vaag. Laten we bij het begin beginnen. Waar het idee van dierenriemen vandaan komt, is niet heel duidelijk. Het is echter wel bekend dat men al eeuwenlang gebruik maakt van sterrenbeelden. Het woordje zodiac is namelijk afgeleid van het Griekse zōidiakòs Kyklos wat ‘cyclus van kleine dieren’ betekent.

Deze ‘cyclus van dieren’ bestond voorheen uit twaalf dieren. Nu hebben wetenschappers van NASA ontdekt dat dit eigenlijk helemaal niet meer klopt. Door de draaiing van de aarde is er namelijk een nieuw sterrenbeeld bij gekomen. Deze star sign heet in de wetenschap Ophiuchus, maar wordt doorgaans Slangendrager genoemd.

Wie zijn deze Slangendragers? Dit zijn mensen die geboren zijn tussen 29 november en 17 december. Net zoals alle sterrenbeelden specifieke persoonlijkheidskenmerken hebben, heeft de slangendrager dit ook. De echte slangendragers worden gekenmerkt door een aantal positieve en negatieve eigenschappen:

Slangendragers zijn vastbesloten en hebben hoge verwachtingen van zichzelf. Ze zijn nieuwsgierig en creatief en streven naar een gelukkig leven; niet alleen voor zichzelf, maar ook voor hun omgeving.

Nu kunnen slangendragers heftig reageren op een conflict of ruzie. Tegelijkertijd hebben zij een groot hart vol liefde, waardoor een ruzie nooit lang zal aanhouden.

Nieuwe data

Wat betekent dit nieuw sterrenbeeld voor jou? Ook als je namelijk niet in november of december jarig bent, kan de ontdekking van de Slangendrager gevolgen hebben voor jouw sterrenbeeld. Wanneer de slangendrager namelijk opgenomen zal worden als officieel sterrenbeeld, zullen alle data van bestaande sterrenbeelden opschuiven. Dit zullen dan de nieuwe data worden:

– 20 januari tot 16 februari: Steenbok
– 16 februari tot 11 maart: Waterman
– 11 maart tot 18 april: Vissen
– 18 april tot 13 mei: Ram
– 13 mei tot 21 juni: Stier
– 21 juni tot 20 juli: Tweelingen
– 20 juli tot 10 augustus: Kreeft
– 10 augustus tot 16 september: Leeuw
– 16 september tot 30 oktober: Maagd
– 30 oktober tot 23 november: Weegschaal
– 23 november tot 29 november: Schorpioen
– 29 november tot 17 december: Slangendrager
– 17 december tot 20 januari: Boogschutter

Goed om te weten

Het is goed om te weten dat deze slangendrager nog niet erkend is als nieuw sterrenbeeld. Dit zou namelijk grote gevolgen hebben. Het is daarbij ook belangrijk om te beseffen dat het sterrenbeeld is vastgesteld door wetenschappers van NASA.Vergeet vooral niet om het verschil tussen astronomie en astrologie te onthouden. Bij astronomie gaat het namelijk om sterrenkunde, terwijl astrologen er naar streven om voorspellingen te doen aan de hand van de stand van de sterren.

Dé niet-zweverige weekhoroscoop van 20 tot 26 november 2023

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️