Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Spiritualiteit 1 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Deze onbekende boodschap krijg je door als je een ooievaar ziet vliegen

De meeste mensen associëren de ooievaar met baby’s, maar er zijn meer boodschappen die de indrukwekkende vogel met zich mee brengt. Al eeuwenlang is de ooievaar in verschillende culturen een belangrijk symbool voor spirituele betekenissen. Zie je er een vliegen? Dan is dit de boodschap die de ooievaar komt brengen.

Haar slanke nek, lange rode poten, puntige snavel en enorme wit met zwarte vleugels zijn een indrukwekkend gezicht wanneer je een ooievaar ziet vliegen. Het is dan ook niet zo gek dat de vogel, naast het brengen van baby’s, nog meer spirituele betekenissen heeft.

De spirituele betekenis van de ooievaar

De ooievaar brengt meerdere spirituele betekenissen met zich mee, we zetten ze hieronder op een rij. Welke voor jou geldt, dat weet je vaak zelf wanneer je er een ziet vliegen.

De ooievaar staat voor nieuw begin

In sommige culturen staat de ooievaar symbool voor nieuw leven en geboorte, oftewel een nieuw begin. Hierbij kan je denken aan persoonlijke groei, een nieuwe fase in je leven of spirituele vernieuwing. Het zien van een ooievaar kan daarbij ook een teken zijn dat je oude patronen los kan laten, vooral wanneer deze je tegenhouden om persoonlijk te groeien.

Geluk en voorspoed

Soms wordt het zien van een ooievaar beschouwd als een teken van geluk en voorspoed. Wanneer een ooievaar met haar gezin een nest maakt op je dak, wordt dit in sommige culturen gezien als bescherming van gezin en huis.

Verbinder tussen hemel en aarde

Omdat de ooievaar hoog in de lucht vliegt, wordt de vogel in sommige culturen gezien als verbinder tussen hemel en aarde. Als boodschapper tussen de aardse wereld en de spirituele wereld. Volgens de Egyptische mythologie brengen ooievaars de zielen van overledenen naar het hiernamaals en dat zou de spirituele betekenis van verbinder kunnen verklaren.

Overwinnen van uitdagingen

Ooievaars leggen lange afstanden af, wat in sommige culturen symbool staat voor uithoudingsvermogen, het overwinnen van uitdagingen en doorzetten. Wanneer je een ooievaar ziet, kan het zijn dat deze je vertelt dat je jezelf de ruimte mag geven om te groeien en je uitdagingen te overwinnen.

Dit is de spirituele betekenis van het paard

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️