Bedrock's expert
Bedrock's expert Psyche 10 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Sophie: ‘Ik ben gebruikt omdat ik hem écht leuk vond en ik dacht hij mij ook’

Wat begon als een spannende flirt, veranderde in onzekerheid en een laag zelfbeeld toen Sophie erachter kwam dat ze gebruikt was. “Hij zei dat hij een klik voelde, maar na de seks liet hij nooit meer wat van zich horen.”

“Na de corona periode had ik behoefte om weer op stap te gaan en nieuwe mensen te leren kennen. Na een relatiebreuk, ook in deze periode, was ik best wel vereenzaamd. Uitgaan en nieuwe mensen leren kennen, leek mij dan ook een verademing.

Gelukkig was ik niet de enige met knaldrang, ook een aantal van mijn vriendinnen hadden zin om op stap te gaan. En op zo’n stapavond, kwam ik Jim tegen, ik voelde meteen een klik.

Energetische klik

Ik vertrouw heel erg op mijn gevoel en intuïtie, dus toen ik Jim tegenkwam en we de hele avond kletste, geloofde ik het meteen toen hij zei dat hij een klik voelde. Dat voelde ik namelijk ook. Op energetisch niveau borrelde er gewoon iets en dat is moeilijk te omschrijven. Het is een gevoel. Ik werd helemaal warm van hem. We konden niet alleen goed praten, maar bij iedere aanraking begon mijn lichaam te tintelen.

Veel contact

Echter bleef het deze avond bij kletsen en een beetje elkaar hand vasthouden. Wel heb ik mijn nummer gedeeld en ja hoor, de volgende dag kreeg ik al een bericht van Jim. Hij schreef dat hij mij zo bijzonder vond en dat hij echt al heel lang niet meer zulke gevoelens had ervaren.

Dat vleide me want ik voelde het immers ook. We hadden een aantal dagen héél intensief contact en Jim wilde graag afspreken. Dat vond ik best spannend omdat ik wíst wat er zou gebeuren. De connectie die we hadden was namelijk heel intens, ik zou hem niet kunnen weerstaan.

Gebruikt

Toen ik na een tijdje besloot om af te spreken, kwam het dan ook tot seks. Dat hing in de lucht en de fysieke aantrekkingskracht was enorm. Ik had dan ook géén idee dat het hem puur en alleen om deze seks te doen was. Normaal zou ik absoluut niet zo snel met iemand het bed in duiken, maar ik dacht dat het goed zat en vertrouwde volledig op mijn intuïtie en onderbuikgevoel. Dat had ik beter niet kunnen doen, dan was ik nooit gebruikt.

Mijn intuïtie heeft me verraden

Ik ben een gevoelsmens en als ik naar mijn verstand geluisterd had, dan was het nooit zo ver gekomen. Alleen vind ik het belangrijk om te luisteren naar wat mijn hart mij vertelt, mijn intuïtie en mijn gevoel. Iets wat ik mooi vind, of eigenlijk: vond. Want ik voel me gebruikt terwijl ik er met mijn volle verstand bij was. Alleen maar omdat ik geloof in energie en dat deze energie zo goed voelde.

Geen liefde

Het was niet eens mijn intentie om een lange relatie te beginnen en er was geen sprake van houden van. Dat kan ook niet als je elkaar nog maar zo kort kent. Mijn verwachtingen waren niet abnormaal. Alleen geghost worden na een sekspartij? Dat doet zeer en daardoor voel ik me gebruikt. Ghosten is nooit fijn, maar in dit geval heeft het echt iets met mijn zelfbeeld gedaan.

Mezelf bij elkaar rapen

Nog steeds voel ik me bij vlagen enorm gebruikt en vies. Ik durf niet meer op mijn gevoel te vertrouwen en daar baal ik van. Juist omdat ik spiritueel ben en geloof in energie tussen mensen. In dit geval had ik het héél erg mis en het zal wel even duren voordat ik mezelf weer durf bloot te geven.”

Codependentie: wanneer je altijd bevestiging van anderen zoekt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️