Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Welzijn 15 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

Slechte slapers hebben veel baat bij deze routine van slaapexpert Dr. Eldridge

Op 15 maart is het wereldslaapdag. Een goede nachtrust bepaalt mede hoe jij iedere dag weer functioneert. Als je goed slaapt, denk je daar eigenlijk weinig over na. Slechte slapers piekeren wel veel over een betere nachtrust en hebben baat bij deze routine van een slaapexpert. Dr. Eldridge deelt dat slaap een essentiële pijler is van een holistische gezondheidsbenadering en plafonddienst voorkomt. 

Dr. Eldridge is een chiropractor en slaap- en welzijnsadviseur uit Los Angeles die internationaal bekend is. Hij is sinds kort ook de nieuwe slaap- en wellnessadviseur van Hästens. Hier introduceert hij een uniek Five Pillars-systeem dat zich concentreert op het welzijn van de complete persoon, waarbij dat niet slechts beperkt blijft tot een dieet of fitness. Deze routine doorbreekt de gangbare trend van snelle oplossingen die momenteel zo geliefd zijn in de wellness-sector. 

Kies voor slaaproutines

Dr. Eldridge: Ons lichaam en zenuwstelsel houden van patronen en routines, en dit klopt vooral als het om slapen gaat. Mijn klanten die echt moeite hebben met slapen, geef ik eerst deze opdracht: leg jezelf elke avond op dezelfde manier en op dezelfde tijd in bed, net als een baby! Maak gewoontes die je lichaam vertellen dat het tijd is om te slapen, zoals je telefoon wegleggen, het licht dimmen, douchen en houd je aan deze routines. Regelmaat en herhaling zijn ons beste hulpmiddel om de slaap te verbeteren. En slaap is misschien wel het beste middel om je gezondheid te verbeteren.

Dr. Eldridge’s 5 ultieme slaaptips:

  1. Beweeg op dagelijkse basis en probeer je laatste work-out niet later dan twee tot drie uur voor bedtijd in te plannen.
  2. Maak je slaapkamer zo donker mogelijk.
  3. Zorg ervoor dat de temperatuur in je slaapkamer niet hoger dan 15°C is en kies een matras dat koel blijft.
  4. Kies voor routine en ga elke dag naar bed en ontwaak op ongeveer dezelfde tijd.
  5. Vermijd werk of social media een uur voor bedtijd.

Zo pas je deze routine van een slaapexpert zelf toe

Sommige tips zijn hartstikke eenvoudig. Sporten net voor het slapen gaan is een no-go, maar wist je dat je ‘s ochtends juist meer energie hebt? Probeer eerder op te staan voor een work-out! Hoe fijn is het als je de dag begint met een rondje hardlopen? Nog een tip: neem je telefoon niet mee naar de slaapkamer, want dit zorgt voor onnodige prikkels. Ook alcohol drinken kan de nachtrust verstoren. Probeer in plaats daarvan te lezen uit een boek, maak een warme kop thee, neem een warme douche of mediteer. Dit zijn slechts enkele voorbeelden die de routine van een slaapexpert aanvullen!

Detoxen van je telefoon: dit zijn de voordelen en zo doe je het

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️