Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Partner 28 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

5 gouden tips om goed te slapen tijdens klamme zomernachten

Het is officieel zomer en dat betekent dat we weer volop van de zon kunnen genieten. Dansen op een festival, afkoelen in het zwembad of toch in je eigen tuin vertoeven; die zomerdagen komen we wel door! Het zijn de klamme nachten die een uitdaging zijn. Want: hoe slaap je lekker als de temperatuur in je slaapkamer graadje ‘bloedheet’ is?

Voelt je slaapkamer tijdens de warme zomernachten ook aan als een heteluchtoven? Grote kans dat je dan de hele nacht in bed ligt te woelen, je afvragend hoe je het ooit nog níet heet kan hebben en of je nog in slaap kan vallen. Gelukkig kan dat wel degelijk. Sterker nog, dat kan zelfs tijdens warme nachten. Hoe? We geven vijf gouden tips.

Plaats je ventilator slim

Een makkelijke optie – mits je er budget én plek voor hebt – is een ventilator aanschaffen. Maar mocht je zo’n blazend ding in je gezicht niet zo fijn vinden (kunnen we ons best voorstellen), dan kun je het apparaat strategisch plaatsen om er het beste uit te halen. Slaap je het liefst met het raam open? Als je je ventilator bij het raam zet en naar buiten laat waaien, dan houdt deze de warme lucht buiten. Mocht je liever met het raam dicht slapen, dan kun je zelf koele lucht creëren door een kom met ijsblokjes voor de ventilator te zetten. En voilà, de lucht in je slaapkamer voelt koel aan.

Gebruik een slaapsupplement

Een eenvoudige manier om sneller in slaap te komen, is om een supplement te gebruiken. Natuurlijk Presteren heeft een uniek slaapmiddel ontwikkeld, waardoor je binnen no-time de slaap te pakken hebt. Hoe dit werkt? Het supplement bevat 12 ingrediënten die jou helpen op een natuurlijke wijze te ontspannen. Door de actieve mineralen, vitaminen en rustgevende kruiden in het supplement maakt je lichaam zelf meer slaapverwekkende stoffen (zoals melatonine) aan. Dat is handig tijdens de warme zomernachten, maar ook als je sowieso moeite hebt met in slaap komen. En je leest het: dat gebeurt dus op een geheel natuurlijke manier. Het supplement is ontwikkeld op basis van wetenschappelijke kennis. Extra fijn: je valt niet alleen sneller in slaap, maar het supplement helpt ook vermoeidheid overdag te verminderen én je stemming te verbeteren. Shop het slaapsupplement Nachtrust & Stemming op de website van Natuurlijk Presteren.

Bereid je slaapkamer overdag voor

Ze zeggen niet voor niets dat een goed begin het halve werk is. Als je je slaapkamer zo koel mogelijk wil houden, zul je daar overdag al rekening mee moeten houden. Zorg ervoor dat je ramen en deuren dicht zijn, vooral tijdens de warme momenten. Heel belangrijk: houd je gordijnen dicht. Als je gordijnen makkelijk zon doorlaten, kun je overwegen om ze te vervangen door verduisterende gordijnen (je slaapt ook nog eens beter in een verduisterde kamer!).

Douche ’s avonds

Als je de hele dag in de hitte hebt doorgebracht, dan is het fijn om ’s avonds onder de douche te stappen. Ga voor een verkoelende douche, maar let op: zet ‘m niet op standje ijskoud. Als je het water te koud hebt staan, koel je af en gaat je lichaam daarna juist harder werken om zichzelf op te warmen. Het resultaat: je krijgt het juist warmer. Kies dus voor een lauwwarme of iets koudere douche en stap daarna fris je bed in.

Gebruik een kompres of natte doek

Als je echt oververhit raakt, kun je nog altijd met een kompres of een natte (hand)doek werken. Waar je deze dan het beste kunt leggen? De beste plekken om te verkoelen, zijn je voeten, nek of voorhoofd. Je kunt bijvoorbeeld ook ervoor kiezen om ’s avonds je kussenhoes in de vriezer te doen en deze voor het slapen eruit te halen. Hetzelfde geldt voor je sokken: die kun je ook in de vriezer leggen om ze ’s nachts halfbevroren te dragen. Wedden dat je beter slaapt?

In samenwerking met Natuurlijk Presteren

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️