Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Welzijn 5 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Slaapmeditatie is dé wellnesstrend die niks kost en veel oplevert

Wat is slaapmeditatie, waar is het goed voor en hoe doe je het? Dat is het eerste wat de BEDROCK redactie zich afvraagt. Want als je slaapt, dan kun je toch niet bewust mediteren? En andersom: is het niet de bedoeling dat je in slaap valt tijdens het mediteren, of toch wel?

Toen ons verteld werd dat slaapmeditatie een van de grotere wellnesstrends in 2024 is, waren wij wel benieuwd naar dit fenomeen.

De impact van slaapmeditatie

Een geleide slaapmeditatie heeft als doel je ontspannen in slaap te laten vallen. Onder begeleiding van een stem en rustgevende klanken, laat je je begeleiden naar een ontspannen staat van zijn. Dit zorgt voor meer rust en kalmte voor het slapengaan. Zeker als je overdag druk bent en je je aan het einde van de dag overprikkeld voelt, is slaapmeditatie een manier om alles los te laten. Stress en spanning glijden van je af, waardoor je in een diepere en herstellende slaap valt. Hoe beter de kwaliteit van jouw slaap is, hoe meer energie je ervaart.

De kracht van slapen

Gemiddeld genomen is een nachtrust van zeven tot acht uur gewenst om je als volwassen persoon energiek te voelen. Niet alleen is het belangrijk deze uren te maken, de kwaliteit van jouw slaap heeft ook invloed op het positieve effect ervan. Er zijn mensen die maar vijf uur slaap nodig hebben, mits ze ook écht goed slapen. En dat is precies waar slaapmeditatie een handje bij helpt.

Slaapmeditatie onderweg

Niet alleen in bed zorgt een slaapmeditatie voor een goede nachtrust, ook onderweg helpt het je om beter uit te rusten. Zeker nu de zomer begint en we vaker reizen, is het een goed idee om een aantal geleide meditaties in jouw Spotify-list te downloaden. Zo val je tijdens een vliegreis stukken eerder in slaap én heb je geen last van het irritante vliegtuig-gezoem. Toen ik afgelopen week naar Stockholm vloog, viel ik ongemerkt in slaap toen ik naar een meditatie luisterde en ik slaap nóóit tijdens het vliegen. De reis ging stukken sneller en ik kwam uitgerust op de bestemming aan.

Als we naar de wellnesstrends kijken, zien we dat we ieder jaar goed voor ons lichaam en onze geest willen zorgen. Een logische tendens, aangezien we altijd connected zijn en steeds minder tijd voor onszelf hebben. Daardoor heeft het begrip selfcare een nieuwe betekenis gekregen. Slaapmeditatie is een toegankelijke én gratis manier om jezelf meer rust te geven.

Geleide meditatie om beter te slapen van BEDROCK

Bij BEDROCK geloven we in de kracht van meditaties en speciaal voor BEDROCK hebben we met behulp van experts een aantal meditaties ontwikkeld. Zoals deze slaapmeditatie met Chantal Soeters.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️