Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Uncategorized 23 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Doe jij al aan skin icing? Houd je huid gezond met kamille-ijsblokjes

Skin icing is wrijven met een ijsblokje over de huid van je gezicht, voor een kalme huid met een gezonde glow. De zomer is het perfecte seizoen om deze beauty hack in je dagelijkse routine te verwerken, want zo’n ijsblokje koelt je huid ook nog eens lekker af. Met wat kamille erbij heeft het ook ontstekingsremmende voordelen.

Nog iets leuks van skin icing is dat deze beauty routine je vrij weinig kost. Je hebt er slechts ijsblokjes voor nodig en eventueel een beetje kamille. Dat kun je gewoon langs de berm plukken of gedroogd kopen. Je verwerkt de kamilleknopjes en -blaadjes in je ijsblokjes en zo heb je na een warme zomerse nacht bijna gratis heerlijke gezichtsverzorging bij de hand.

Skin icing met kamille-ijsblokjes

In de ochtend pak je er een ijsblokje bij dat je iets warmer laat worden, zodat het niet aan je huid vast blijft plakken. Vervolgens wrijf je zorgvuldig over alle plekken op je gezicht en laat je het ijsklontje smelten op je huid.

Deze handeling heet dus skin icing en het zorgt voor een koele huid, maar het minimaliseert ook je poriën. Op de langere termijn verstevigt deze routine je huid wat resulteert in een gladde huid met een gezonde glow. Andere voordelen van ijsblokjes op je huid zijn: minder oneffenheden, minder wallen en een betere bloedsomloop.

Acne en rosacea

Ook als je last hebt van acne of rosacea is skin icing ideaal. Gebruik dan vooral de ijsblokjes met kamille, want dit bloemetje met geel hart en witte blaadjes werkt ontstekingsremmend. Het helpt je huid dus kalmeren.

Skin icing in de winter

Ben je deze zomer eenmaal gewend aan de skin icing hack in je routine, dan is het niet zo lastig om dit ook in de winter vol te houden. Vooral niet als je ziet dat je huid verbetert. Let wel op met een gevoelige huid, een ijsblokje over je huid wrijven kan dan namelijk best heftig voor je huid zijn. Als je last hebt van een gevoelige huid, maar je wilt skin icing wel proberen, begin dan met een ijsblokje gewikkeld in een dunne doek. Dat is net iets fijner voor je huid.

Na je skin icing routine kun je gewoon je dagcrème en SPF aanbrengen.

Dit gezichtsmasker kan je maken met bessen uit de Nederlandse natuur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️