Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Psyche 16 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

Wet January: wij presenteren dé sekstrends van 2024

Het nieuwe jaar is nog geeneens begonnen en de trendrapporten vliegen ons al om de oren. Zo kregen we vers van de pers updates over daten in 2024 en nu hebben we ook een lijstje met dé sekstrends van 2024.

Zo stelt LELO dat Dry January ook best door kan gaan voor Wet January. Een (intenste) masturbatiechallenge waarbij je elke dag van de maand de hand aan jezelf slaat. Misschien denk je nu: ‘zijn ze van de pot gerukt?’ Want niet iedereen heeft iedere dag ‘zin’. Dat is ook oké.

Dé sekstrends van 2024

Op het gebied van seks draait alles om jou en jouw behoeften. Dus doe wat jij wil, wij delen in ieder geval dé sekstrends van 2024.

1. Een heuse wiptrip

Onze mentale gezondheid heeft prioriteit. Dat dit in het nieuwe jaar weer net zo belangrijk wordt, is een must. De manier waarop je aan je welzijn werkt, is voor iedereen verschillend. Zo zijn er yoga-retreats en spa-reizen. Ook kiezen steeds meer mensen bewust voor een wiptrip volgens LELO.

Even ontsnappen uit de dagelijkse sleur kan het libido een aardige boost geven. Verandering van spijs doet eten. En hoe, zo zouden steeds meer stellen sekspeeltjes mee op vakantie nemen en de spanning opzoeken met andere stellen.

2. Shallowing

Ook deelt LELO dat shallowing dé nieuwe sekstrend van 2024 wordt. Na humping en grinding, zeggen experts dat shallowing je seksuele genot tot een nieuw hoogtepunt kan brengen.

Nu rijst de vraag: what the fuck is shallowing? Dat wil zeggen dat je de ingang van je vagina of anus slechts kietelt met zachte bewegingen. Omdat je hiermee specifieke zenuwuiteinden stimuleert, ervaar je ongekende sensaties die zelfs kunnen leiden tot een orgasme. Of je nu je vingers, tong of een speeltje gebruikt, doe het aandachtig en voorzichtig….

3. Dansen als voorspel

Ik voel me sexy als ik dans is een bekende zin uit een Nederlands nummer. Dit ‘sexy voelen’ is het begin voor een uitgebreide vrijpartij. Want als je jezelf al niet sexy voelt, wordt het niks tussen de lakens. Onderzoek heeft bewezen dat dansen en ritmische bewegingen ervoor zorgen dat je je sexy voelt en tijdens de daad kan het zelfs een orgasme triggeren. Zet een sexy song aan in de slaapkamer, het liefst van 119 BPM, dan bereik je ongekende hoogtes!

4. Orgasme om te ontstressen

Zelfliefde in de vorm van mastrubatie wordt steeds minder een taboe.

Wereldwijd zijn experts het erover eens dat (solo)seks, intimiteit en klaarkomen niet alleen heel bevredigend zijn, maar ook resulteren in een goed humeur en een energieboost. Zo geeft ruim de helft van de Nederlanders in een recente LELO-enquête* aan productiever te zijn als ze regelmatig een orgasme ervaren. Volgens 74 procent van de ondervraagden helpt het klaarkomen om te ontstressen en ontspannen. Dat betekent overigens niet dat we met z’n alle op kantoor gaan mastruberen! Tijdens het thuiswerken een pauze inlassen? Welja… waarom niet.

5. Buiten de deur sexen

NousLib moedigt een moderne en ongeremde manier van daten aan en onderscheidt zich van andere dating apps door taboes te doorbreken. De app is in Frankrijk al extreem populair met ruim 2,5 miljoen gebruikers en heeft afgelopen jaar ook in Nederland intrede gedaan. De app lokt koppels uit om seksuele verlangens te delen.

Zó open minded zijn Nederlanders over seks (aldus dit onderzoek)

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️