Kim van der Blom
Kim van der Blom Psyche 23 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Is ruzie maken de oplossing om je relatie te redden?

Ieder stel heeft wel eens ruzie. Heb je dat niet, dan is het tijd om te praten over hoe je je echt voelt over bepaalde dingen. Niemand vindt het leuk om ruzie te maken met hun partner, maar het zou je nog eens kunnen helpen. Ruzie maken is namelijk één van de factoren die jouw relatie juist kan redden.

Ruzie maken is een teken van liefde.

Ruzie is belangrijk om de relatie in stand te houden

Het is nooit leuk om ruzie te hebben met je partner, maar het is wel belangrijk dat je het doet. Wanneer er irritatie opkomt is het belangrijk dat je hier met je partner over praat. Durf je gevoelens uit te spreken. Wees eerlijk tegen jezelf, maar ook tegen je partner.

Volgens therapeut Terry Real moet je voor een gezonde en gepassioneerde relatie bereid zijn om de relatie op het spel te zetten. Durf ‘nee’ te zeggen, want wanneer je ‘nee’ zegt, betekent dit dat je realistische grenzen voor jezelf hebt opgesteld.

Koppels die nooit ruzie hebben, eindigen vaak gescheiden met onopgeloste problemen. Dat is de realiteit volgens Real. Door je niet uit te spreken over dingen die je de dwars zitten, bouwt dit zich op totdat het niet meer kan. Vaak is het dan al te laat om de relatie nog te kunnen redden.

Een teken van liefde

In onze cultuur leren we niet hoe we voor onszelf op moeten komen en tegelijkertijd de relatie te waarderen. Relatieskills is niet iets waar je les over krijgt, maar iets wat je leert in je relaties. We willen niks liever dan een relatie. Iemand waarmee je je hele leven mee kunt delen, maar weten we eigenlijk wel hoe dat moet?

Hoewel je een ruzie als iets negatiefs ziet, is dat het eigenlijk niet. Natuurlijk, niemand vindt het leuk om ruzie te maken met je partner, maar zie het als een teken van jullie liefde. Je laat je gevoelens zien en komt voor jezelf op. Wees open over hoe je je voelt.

Dit betekent niet dat je altijd de confrontatie gelijk aan moet gaan. Geef aan dat je er op dat moment nog niet over wilt praten en kom er later op terug. Gebeurt dit niet en heeft je partner een muur om zich heen. Misschien is het dan tijd om met iemand hierover te praten.

Waardeer jullie momenten samen.

Deze yogahoudingen helpen om je hart te openen

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️