Malu Kirschbaum
Malu Kirschbaum Liefde & Seks 27 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

Met deze routine creëer je in vijf minuten per dag meer zelfliefde

Het leven kan behoorlijk hectisch zijn, en te midden van alle drukte vergeten we vaak de belangrijkste persoon in ons leven: onszelf! Terwijl zelfliefde de geheime sleutel is voor een gelukkig leven, kan het moeilijk zijn om hier dagelijks tijd voor te maken. Gelukkig hebben we een supersnelle routine gevonden, die slechts vijf minuten van je ochtend vergt en je overspoeld met zelfliefde.

Met deze methode kun je in slechts vijf minuten per dag meer zelfliefde cultiveren.

De magie van Self Love Coffee

Zelfliefde is de basis van een gelukkig en vervuld leven, maar wie heeft daar nou tijd voor? Gelukkig heeft Kristen Helmstetter, auteur van het inspirerende boek Self Love Coffee, een eenvoudige maar krachtige routine ontwikkeld waarmee je in slechts vijf minuten per dag meer zelfliefde kunt creëren.

In haar boek introduceert Kristen Helmstetter het concept van ‘koffie met zelfliefde’. Deze routine vraagt slechts vijf minuten van je kostbare ochtend, maar de impact ervan kan je hele dag veranderen. Het is een methode die je helpt bewust te worden van je innerlijke stem en negatieve gedachten om te zetten naar positieve overtuigingen.

Hoe werkt het?

De Self Love Coffee routine is simpel maar effectief. Het draait om het combineren van je geliefde kopje koffie met een portie zelfliefde, waardoor je met een positieve mindset en zelfvertrouwen aan de dag kunt beginnen. Dit moment van bewustzijn en positiviteit kun je gemakkelijk inpassen in je ochtendroutine.

Dit is hoe het werkt:

  1. Bereid je favoriete kopje koffie – Terwijl je je kopje koffie bereidt, neem je even de tijd om bewust te zijn van het moment. Voel de warmte van de kop in je handen, ruik de aromatische geur van de koffiebonen en wees dankbaar voor dit moment van rust en genot.
  2. Zelfliefde-oefening – Neem een moment om bewust te ademen en jezelf toe te staan te voelen hoe je je op dat moment voelt. Ben je gestrest, angstig of juist opgewonden voor de dag? Erken je gevoelens zonder oordeel. Vervolgens, terwijl je van je koffie geniet, spreek je positieve affirmaties uit. Zeg dingen als “Ik ben geweldig,” “Ik straal positiviteit uit” en “Ik ben liefde waard.” Deze affirmaties helpen je negatieve gedachten om te buigen naar positieve overtuigingen.
  3. Intenties en doelen –  Terwijl je geniet van je koffie, denk na over wat je vandaag wilt bereiken. Zet intenties voor de dag, zoals “Ik ga vandaag met zelfvertrouwen uitdagingen aan” of “Ik geef mezelf toestemming om van mezelf te houden, ongeacht wat er gebeurt.”
  4. Zelfliefde-praktijk – Neem nog een paar slokken van je koffie en reflecteer op hoe je voor jezelf kunt zorgen vandaag. Misschien is het een schouderklopje voor jezelf, een lekker verwenmomentje, of gewoon een reminder om vriendelijk voor jezelf te zijn. Wees je eigen BFF.
  5. Dankbaarheid – Sluit je Self Love Coffee-moment af door dankbaarheid te uiten. Denk aan drie dingen waarvoor je dankbaar bent. Of het nu de zon is die door je raam schijnt of het feit dat je sokken vandaag matchen – dankbaarheid zet de blijheidsschakelaar omhoog.

De transformatie van zelfliefde

De kracht van de Self Love Coffee routine zit in zijn eenvoud. In slechts vijf minuten per dag maak je bewust contact met jezelf, buig je negatieve gedachten om naar positieve overtuigingen en begin je je dag met een gevoel van zelfvertrouwen en liefde. Deze dagelijkse gewoonte heeft het potentieel om je leven op lange termijn te transformeren.

Het versterkt niet alleen je zelfvertrouwen, maar vergroot ook je vermogen om met uitdagingen om te gaan en je geluksgevoel te vergroten. In het boek van Kirsten staan nog meer praktische tips, intenties en affirmaties, om deze route te integreren in je ochtendritueel.

Het leert je hoe je positieve gewoonten kunt cultiveren, doelen kunt stellen en slechte gewoonten kunt aanpassen om meer geluk, zelfcompassie, vertrouwen en succes in je leven te brengen. En wat is nou vijf minuten op een dag? Dus, waar wacht je nog op? Pak je kopje koffie en begin je reis naar een leven vol zelfliefde en positiviteit.

Zo kun je twijfel ombuigen naar zelfliefde (volgens Alex Elle)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️