Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Psyche 9 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit is waarom ik bij Rob Peetoom wél een ander kapsel durfde te kiezen

Even naar de kapper: ik doe het niet vaak. Mijn haar is namelijk heilig, ik vind het doodeng om te gaan en vrees altijd voor een kort pittig kapsel. Misschien komt dit doordat ik op mijn zestiende verschillende kale plekken kreeg die pas na alternatieve geneeswijzen en acupunctuur verdwenen. Toch voelde ik veel vertrouwen bij de salon van Rob Peetoom.

Deze onlangs opgeknapte en zeer esthetische salon aan de Elandsgracht is een begrip in Amsterdam.

Rob Peetoom en een holistische benadering

Een kapsel maakt of breekt vaak jouw hele uitstraling, inclusief hoe jij je daar bij voelt. Onbewust durf je een kapper pas zijn of haar gang te laten gaan, als er vertrouwen is. Want een goede knipbeurt geeft vorm aan jouw identiteit. En jij kunt laten zien wie je bent door jouw haardracht. Denk maar aan monniken die geloven dat een kale kop meer wijsheid met zich meebrengt.

Een goede kapper ziet waar jij voor staat en waar de behoefte ligt. Waar ik voorheen altijd zei: “doe maar niks geks, ik wil mijn haren gewoon lang laten en recht knippen”, durfde ik nu voor laagjes te gaan en toch wel tien centimeter minder lengte. Stephanie, de top stylist, verzekerde mij dat het geen uitgedund, sprietig kapsel zou worden, maar júíst een vollere coupe. Dit vertrouwen was na een eerdere knipbeurt, waarbij mijn haar aangevreten leek, behoorlijk weg.

Toch was ik al een aantal jaar niet echt tevreden. Ondanks dat ik me erg bewust ben van mezelf en mijn drijfveren, was ik dat minder over mijn haar. Ik gaf er niet veel aandacht aan. Zonde want na mijn bezoek aan Rob Peetoom had ik veel mooier haar. Mét laagjes, maar ook met meer volume.

Laagjes en volume

Want wil je net iets meer volume creëren? Daarvoor hoeven laagjes geen spelbreker te zijn. Spray je haren in met een sterke haarlak en wrijf met je duim en je wijsvinger, met een pluk haar ertussen, op en neer. Op deze manier krijgt het haar optisch meer volume.

Wat ik heb geleerd? Behandel je haar met liefde en respect, geef het aandacht en een goede verzorging. Ik hoop dat ik voor altijd gezond en sterk haar zal hebben want als je dat niet hebt, kan dat een flinke deuk zijn in het zelfvertrouwen.

rob peetoom kapsel
Beeld: Annemarie

Je haart weerspiegelt hoe je je voelt en het is fijn dat de stylist jouw koppie daarom op een holistische manier benadert. Hier is niks zweverigs aan! Er wordt gewoon gekeken naar jou als persoon. Want je haar zegt meer dan je denkt. Het straalt als jij je goed voelt, maar kan ook uitvallen in tijden van stress. Aandacht voor jouw coupe is geen overbodige luxe weet ook Rob Peetoom.

Sietske was niet vies van botox, maar deelt nu haar verhaal over de keerzijde 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️