Leonie Collombon
Leonie Collombon Reizen 26 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Remote werken in Barcelona? Hier wil je slapen, koffiedrinken en je laptop openklappen

Anno 2024 barst het in elke wereldstad van fijne plekken voor digital nomads. Ook in Spanje kom je goed aan je trekken, zeker in de Catalaanse hoofdstad. Hoewel het zeker niet de goedkoopste bestemming is om die laptop open te klappen, is de combinatie van bruisende stad, strand en bergen het zonder twijfel waard. Deze plekken wil je niet missen als je gaat remote werken in Barcelona.

Remote werken in Barcelona: de fijnste plekken om te slapen

Als de wekker vroeg staat voor een meeting, dan word je niet blij van overnachten in een partyhostel. Gelukkig zijn er in grote steden als Barcelona ook genoeg hostels te vinden waarbij rust voorop staat. In deze accomodaties gingen een heleboel remote werkers je voor, dus qua werkplekken zit je goed. Centraal gelegen in de oude binnenstad vind je Piulet, waar een huiselijke sfeer hangt en geconcentreerd werken geen probleem is. Liever dichtbij het strand, zodat je voor de start van je werkdag een duik in de Middellandse Zee kunt nemen? Dan is Jacob’s Inn een aanrader -en bestel dan meteen het betaalbare en smaakvolle all you can eat-ontbijt erbij.

Vanaf eind 2028 kun je als toerist geen appartement meer huren in Barcelona, maar tot die tijd maken digital nomads er nog graag gebruik van. Fijne opties zijn El Born Guest House, Factory Suites Barcelona en Forget Me Not Barcelona.

Co-work plekken

Is de concentratie op je accommodatie ver te zoeken maar voel je er ook niets voor om een drukke koffietent op te zoeken? Tijd om je naar een co-work plek te begeven! Net als in onze eigen hoofdstad barst Barcelona ervan. Op die plekken word je niet alleen gemotiveerd tot een productieve werkdag, maar ontmoet je zonder er veel moeite voor te doen ook andere remote werkers. Fijn!

Nummer één in de stad is ongetwijfeld OneCoWorkMarina Port Vell, dichtbij de haven en door Forbes uitgeroepen tot een van de speciaalste coworkplekken ter wereld. Hier kom je voor de basics, maar blijf je plakken voor alle extra’s zoals de gym, het terras met 360-graden uitzicht over de stad en gezonde lunches op locatie. Ook bij Makers of Barcelona, IMAGIN Cafe en La Vaca Coworking zit je goed.

Lunch- of koffiepauze

Het leven van een digital nomad is niet alleen maar werken, werken, werken: er mag ook heus wel tijd overblijven voor het ontdekken van nieuwe plekken in de stad waar je verblijft. In Barcelona zie je soms door de (palm)bomen het bos niet meer als het op hotspots aankomt. Elke wijk kent tientallen, dan wel honderden, lunchtentjes en koffiezaken die de moeite waard zijn. Ga vooral zelf op ontdekkingstocht uit, zouden we zeggen, maar wil je toch inspiratie opdoen? Een greep uit favorieten die áltijd een goed idee zijn:

  • Healthy bowl bar Böl
  • Koffiehuis Orval
  • Nomad’s Roaster’s Home
  • Onna Café
  • Honest Greens
  • Billy Brunch
  • Citizen Café
  • Federal Café
  • Flax & Kale
  • Laie Libreria Café

De tofste en meeste duurzame hotspots van Barcelona

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️