Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Betere wereld 23 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Pop-up restaurant Borisov laat Oekraïense chef Sasha tien dagen koken voor het goede doel

Voor sommige mensen is de oorlog in gedachten een beetje naar de achtergrond verdwenen, helaas is de oorlog voor veel mensen nog wél de dagelijkse realiteit. En er is ook nog erg behoefte aan steun. De gezichten achter het Amsterdamse pop-up restaurant Borisov, zagen dit ook en maken een culinair statement. Ze laten internationale chefs koken voor het goede doel.

Al aan het begin van 2022 kwamen ze in actie voor Oekraïne toen Floris met zijn broer en neef een bus vol generatoren naar het grensgebied reed. Het Borisov team steunde deze actie en maakte middels crowdfunding meerdere ritten mogelijk.

De takeover door de jonge chef Sasha Stukalska uit Odessa, van 27 januari tot en met 7 februari, laat ons kennismaken met haar talent en zeer lekkere gerechten en steunt tevens de bevolking in de Oekraïne.

Sasha Stukalska en haar culinaire takeover in restaurant Borisov

De jonge en talentvolle Oekraïense chef Sasha Stukalska was eigenaar van de wijnbistro Lola in Odessa totdat zij deze recentelijk moest sluiten vanwege de aanval van de Russische Federatie op Oekraïne. Sasha woont nu in Parijs, de stad waar zij enkele jaren terug studeerde aan de Ferrandi culinaire school en ervaring opdeed in de keuken van een sterrenrestaurant.

Sasha laat zich inspireren door het familiediner: koken zoals je dat doet voor je geliefden thuis. Vanuit de wens om zo min mogelijke negatieve impact te hebben op het milieu en om de lokale economie te ondersteunen, werkt zij uitsluitend met seizoensgebonden, lokale producten. Dit zal ook terug te zien zijn in de gerechten die zij tijdens de chef takeover van Borisov zal serveren.
koken goede doel

Vanaf 27 januari neemt deze Oekraïnse chef tien dagen lang de keuken over van het Amsterdams pop-up restaurant Borisov.

Zij serveert tijdens haar takeover moderne gerechten geïnspireerd op de Oekraïense keuken zoals zij deze thuis als kind kreeg. Er komt een 3-gangen lunchmenu (35 euro), en een 5-gangen diner (60 euro). Gasten kunnen van tevoren een tijdslot reserveren. Van elke lunch gaat 10 euro en van elk diner 12 euro naar het aanschaffen van nog meer generatoren voor Oekraïne.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️