Kim van der Blom
Kim van der Blom Betere wereld 17 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

De plek waar kunst en spiritualiteit bij elkaar komen – The TittyMag Festival

Spiritualiteit, feminisme en kunst hebben meer met elkaar te maken dan je misschien denkt. In een nieuwe tentoonstelling genaamd Spirituele Urgentie die op 1 april van dit jaar plaatsvindt, komen deze drie onderwerpen bijeen. Voor de opening wordt The TittyMag Festival georganiseerd. Ben jij erbij?

Cathelijne Blok en Imaan van der Zwan, oprichters van intersectioneel feministisch kunstplatform TittyMag, hebben samen een spiritueel festival opgericht voor de opening van de nieuwe tentoonstelling. In de tentoonstelling Spirituele Urgentie laten ze aan de hand van kunst zien hoe spiritualiteit leidt tot healing, zelfacceptatie en bevrijding.

Spirituele Urgentie

De tentoonstelling, die in het Stedelijk Museum Schiedam plaatsvindt, bestaat uit kunst van jonge, interdisciplinaire kunstenaars. Aan de hand van vier thema’s willen de kunstenaars laten zien dat spiritualiteit onmisbaar is in hun artistieke, maar ook persoonlijke ontwikkeling. Het daagt je uit om volledig jezelf zijn en dat is zeker de moeite waard.

De kunstenaars sluiten zich hierdoor aan bij kunstenaars als Kandinsky en Yves Klein. Kandinsky en Yves Klein waren ook kunstenaars die kunst en spiritualiteit met elkaar verbonden. Spirituele Urgentie laat kunst van binnen en buiten de institutionele kunstwereld zien. Er is dus van alles te zien. Misschien wordt er zelfs een uitstapje gemaakt naar een paar bekende kunstenaars.

The TittyMag Festival

Op 1 april wordt de tentoonstelling geopend door middel van The TittMag Festival. Naast de tentoonstelling is er een vol programma. Van 14:00 tot 16:30 uur is er live muziek, kan je luisteren naar panelgesprekken of meedoen aan de verschillende workshops die worden gegeven. Zangeres Naaz maakte na twee jaar haar comeback en komt langs om een huiskamerconcert te geven. Ga jij naar de panelgesprekken over kunst en spiritualiteit of neem jij de flitstour en ontdek je de tentoonstelling Spirituele Urgentie.

Je kan meedoen aan de workshop van schilder Sophie Steengracht en Studio Poca (Julie de Ruijter) met Beer van Geer. Of misschien ben jij wel verliefd of heb je een crush en laat jij green witch Thirza van Krullen en Kruiden jou een love potion maken. Het kan allemaal!

Dat is nog niet alles. De dag wordt goed afgesloten met nog meer muziek. Deze keer van DJ Tim Wes die een uniek optreden gaat geven met een funky DJ set. Daarnaast kan je genieten van de snacks van Mama Haqs.

Hoe kan ik erbij zijn?

Zaterdag 1 april van 14:00 – 18:00 uur kan je het festival bijwonen in Stedelijk Museum Schiedam. Kan je de tentoonstelling dan niet bijwonen? Geen zorgen! De tentoonstelling is tot en met 10 april te zien in het Stedelijk Museum Schiedam. Voor €14,50 kan je het festival bijwonen. Voor meer informatie, klik hier. Zie hoe het allemaal tot leven komt.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️