Maartje Vis
Maartje Vis Welzijn 27 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Zin in een kleurrijke herfstige tuin? Deze planten en bloemen wil je hebben

De volgende planten en bloemen houden van de herfst en willen graag in je tuin geplant worden. Tijd voor een herfstige tuin!

De bloemen, bessen en zachte tinten van deze planten zorgen voor een herfstige sfeer in de tuin.

Het vergeten tuinseizoen

De herfst is het ideale seizoen om planten te poten.

Dat komt doordat de grond nog warm is. Hierdoor krijgen ze de kans om te wortelen voordat ze in winterslaap gaan. Dit zorgt ervoor dat je eerder kan genieten van de planten in de lente, ze hoeven namelijk alleen nog maar te groeien en te bloeien.

Dat geldt voor de vaste planten die ondergronds gaan of de planten die weer actiever worden nadat de kou gezakt is.

Deze planten en bloemen zijn geschikt in een herfstige tuin

Er zijn veel mooie planten die je kan poten in de herfst. Hierbij een aantal van deze herfsttoppers op een rijtje.

Aster

De Aster is een stervormige bloem met een wilde uitstraling. Deze bloem is er in verschillende kleuren, bijvoorbeeld in het paars, roze of wijnrood. Ze staan tot laat in het najaar in bloei. De perfecte plek voor een Aster is in de volle zon tot halfschaduw.

Struikveronica

De struikveronica is een kleine, kleurige heester die in verschillende kleuren voorkomt, bijvoorbeeld in het wit of paars. Deze struik kan je het beste poten op een beschutte plek waar het koel is.

Struikheide

Struikheide is een struikje met paarse bloemen. Deze plant komt ook in grote mate voor in heidegebieden. Denk bijvoorbeeld aan de Veluwe, een prachtige plek om te wandelen. Deze struiken vind je ook vaak in duingebieden, maar je kan ze ook zelf poten. Ze staan het beste in de volle zon of halfschaduw.

Borstelveergras

Borstelveergras is een grassoort waar zowel kortere als langere haren uit kunnen steken. Deze plant bloeit ook het beste in de zon of halfschaduw.

Chrysant

Met de kleuren van de chrysant haal je zeker het herfstgevoel in je achtertuin naar boven. Deze plant is er namelijk in veel verschillende kleuren. Denk bijvoorbeeld aan chrysanten die oranje zijn en dus dezelfde kleur hebben als de blaadjes die van de bomen vallen.

Bergthee

Bergthee is een mooie plant van kleine blaadjes met rode, roze of witte kleine besjes erin. Dat geeft de plant een leuke, speelse uitstraling. In de herfst verkleuren de blaadjes roodbruin. Deze plant bloeit het beste in halfschaduw.

 

10x planten die je slaapkwaliteit verbeteren volgens de wetenschap

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️