Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Psyche 16 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

Zo maak jij een persoonlijk vision board en komen dromen uit

In de zomer hebben we meer vrijheid. Dit zorgt voor ruimte in het hoofd, maar geeft ook stof tot nadenken. Niet iedereen heeft zin om weer aan het werk te gaan na de zomer. Herken jij dit? Maak dan eens een vision board en trek precies datgene aan waar je wél blij van wordt. Het universum heeft namelijk vast iets moois voor jou in petto waar je energie van krijgt, alleen weet je het zelf nog niet. Investeer in jouw dromen en maak inzichtelijk wat je echt wil.

Een vision board is een manier om op een concrete manier jouw dromen en verlangens te visualiseren. Omdat je ze letterlijk zichtbaar maakt, is de kans groter dat ze realiteit worden. Zweverig? Welnee. Tijdens het maken van een vision board stimuleer je je gedachten namelijk om met een positieve blik vooruit te kijken.

Dit is belangrijk om de wet van de aantrekkingskracht te stimuleren. Omdat je je focust op jouw dromen en hier bewust mee aan de slag gaat, komen er al gelukshormonen en energie vrij op het moment dat je met een vision board bezig bent.

Zo maak je een vision board

Bij het maken van een vision board is het belangrijk om te denken in kansen en mogelijkheden. Hierbij mag je best dingen verzamelen die buiten je comfort zone liggen. Denk groot, zullen we maar zeggen.

Om een vision board te maken, zijn een aantal dingen nodig. Je begint met een blanco vel papier. Dit is je canvas en uitgangspunt. Daarnaast zijn een schaar en lijm belangrijke tools om alles wat je verzamelt straks vorm te geven.

Met foto’s (van jezelf of uit magazines), veertjes, kleurtjes, stickers of andere dingen die jou aantrekken, ga je aan de slag. Je mag ook dingen opschrijven.

Wanneer je alle afbeeldingen en objecten hebt verzameld, werp je er nogmaals een kritische blik op. Niet alles belandt zomaar op jouw bord. Plaatjes of teksten die je niet langer inspireren, gooi je weg. Hier komt je intuïtie bij kijken. Wat overblijft zijn afbeeldingen en teksten waar jij je echt goed bij voelt. Deze ga je op een creatieve manier op het blanco canvas plakken.

Zo cureer jij heel mindful datgene wat jij wil. Soms helpt het om een foto van jezelf (eentje waar je blij van wordt) in het midden te plakken. Dit werkt motiverend en helpt je om de juiste stappen te zetten en keuzes te maken.

Geef je vision board een belangrijke plek

Daarna is het belangrijk om je vision board een prominente plek te geven. Hoe vaker je het ziet, hoe eerder het universum zijn werk gaat doen. Als jij je elke dag bewust bent van datgene wat je diep van binnen verlangt, ga je je hier als vanzelf meer op focussen.

De aanwezigheid van het bord zorgt onbewust voor positieve energie en laat minder ruimte over voor negatieve gedachten. Het enige wat jij nu nog kan doen is vertrouwen!

Belangrijk bij het maken van een vision board 

In een wereld vol prikkels en invloeden van buitenaf, is het belangrijk dat je écht naar binnen keert. Het maakt niet uit hoe groot of klein jouw vision board is, als je maar naar binnen durft te keren. Zoek de stilte op, wees lief voor jezelf en vraag jezelf af wát je wil, maar ook waaróm je het wil. Zet je ego opzij en creëer een beeld van je toekomstige zelf, voor je toekomstige zelf.

7 speelse manieren om je manifestatiekracht te versterken samen met vrienden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️