Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Voeding 19 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

Dwars door Parijs: hier eet je vegetarisch volgens Caroline de Maigret

Parijs is altijd een goed idee! Toen ik gevraagd werd voor een intieme lunch met Caroline de Maigret op Internationale Vrouwendag, zei ik dan ook geen nee. Sterker nog: dit leek mij een mooi moment om haar het Chanel hemd van het lijf te vragen over onontdekte parels én natuurlijk plekken in Parijs waar je vegetarisch eet.

Niet dat Caroline vegetarisch is, absoluut niet, maar ze is absoluut een connaisseur van Parijs en ze heeft veel vrienden die wel liever naar een plek gaan waar de kaart genoeg plantaardigs te bieden heeft. Zo geschiedde want in het nieuwste boek: Dwars door Parijs dat ze samen met drie vrienden, comedian Manu Payet, sommelier Gwilherm de Cerval en culinair journalist Zazie Tavitian schreef, staan een aantal mooie honderd procent vegetarische restaurants.

En dat is best uniek in een land waar gastronomie gelijk staat aan veel vlees en vis. Jarenlang liep Frankrijk achter wat de vegetarische keuken betreft en vragen naar een plantaardig gerecht werd zelfs niet altijd op prijs gesteld. Tijden veranderen en gelukkig is de nieuwe generatie chef-koks stukken ruimdenkender. Dit resulteert in een gevarieerdere keuken mét zelfs een aantal honderd procent vegetarische restaurants.

Hier eet je in Parijs vegetarisch (of vegan)

Sla dit lijstje op voor jouw volgende trip!

Le Potager de Charlotte

Caroline werd door vrienden meegevraagd naar deze plek en eerlijk is eerlijk: ze stond niet te springen om hier een vegetarisch vorkje te prikken. De gerechten op het menu zoals gemarineerde tofu, pannenkoeken van rijst en kikkererwten maakte haar niet erg hongerig, maar eenmaal aangeschoven werd ze omvergeblazen door de smaakexplosies. Ook de veganistische desserts zijn poëtisch en smaakvol.

Tekés

Tekés ademt joie de vivre uit en dat komt door de Israëlische chef-kok Assaf Granit en zijn staf. Het menu bestaat uit vier gangen en een selectie van voor- en nagerechten. Vergeet niet om het huisgemaakte brood met olijfolie en tahin te bestellen. Als je de kaart ingewikkeld vindt, helpen ze je graag om de gerechten te ontcijferen. Zo is er een heerlijk pastagerecht met brocolli, boerenkool en harissa! Vergezeld door een selectie unieke natuurwijnen.

L’Embuscade

Dit veganistisch restaurant is erg uitnodigend door de felle gele kleuren en in het pand huisde vroeger een heuse afterparty locatie. Dat je er nu komt voor een foodparty is mede dankzij de cocktails en Caribische recepten nog steeds een feest. Na het eten meteen door? Dan schuilt er een club in de kelder die tot vijf uur in de vroege uurtjes geopend is.

Wij hopen dat deze drie adressen je weer moed geven om als vegetariër een food trip naar Parijs te boeken. Het kan heus én met Eurostar reis je duurzamer, comfortabel en sta je in ongeveer drie uur middenin Parijs. Je arriveert in het 10e arrondissement om precies te zijn, een buurt die voorheen gemeden werd, maar waar je volgens Caroline écht veel leuke plekken hebt. Wij aten bij een typisch Franse bistro. Les Arlots, waar het idee voor het boek Dwars door Parijs ontstond én waar de kaart vol staat met (orgaan) vlees en het bekende foie gras, maar zelfs daar at ik een zalig vegetarisch gerecht met de meest lekkere chocolademousse toe.

Mo Media

Je koopt Dwars door Parijs, uitgegeven door Mo’Media, voor €22,50 op Bol.com

Le Barn: hét landelijke toevluchtsoord nabij Parijs

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️