Maannomade
Maannomade Spiritualiteit 18 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe maan van 19 mei gunt ons de wereld!

Op 19 mei is het weer zover; een nieuwe maan staat voor ons klaar. Als start van een nieuwe periode maakt de maan ons mentaal klaar en in het sterrenbeeld Stier leren we om wat vaker bij onszelf in te checken.

Modern astroloog de Maannomade geeft een update van deze nieuwe maan in een sterrenbeeld dat ons nieuwe inzichten geeft over hoe we ons leven een nieuwe invulling gaan geven. Zelfs als je denkt alles op een rij te hebben…

Nieuwe maan en zonsverduistering van 19 mei

De nieuwe maanfase is een hoogtepunt dat we zeker niet mogen missen, want alhoewel de volle maan bekender is, is het juist de nieuwe maan die energie geeft in plaats van energie kost. Tijdens de nieuwe maan op 19 mei komen maan en zon samen in hetzelfde sterrenbeeld waarmee ze elkaars krachten bundelen. Dubbel zoveel kracht dus die ons helpen om de goede richting weer op te gaan.

Deze nieuwe maan brengt vernieuwing

Dat het tijd is voor nieuwigheid staat vandaag zeker in de sterren geschreven, want met deze nieuwe maan staan we voor een dubbel nieuw begin. En aangezien de maan invloed heeft op onze emoties en onderbewustzijn, betekent het dat we tijdens de nieuwe maan een sterkere behoefte hebben aan verandering en een schone lei om in te kleuren. Een schone lei waarin rust en reinheid centraler gaat staan, door de nuchtere kant van Stier die we zullen gaan ervaren.

De nieuwe maan in Stier herinnert ons eraan hoe belangrijk het is om het rustig aan te doen, letterlijk slow down van zowel ons lichaam als ons hoofd. Tijd om uit de ratrace te stappen en eens na te gaan hoe gehaast jij de dag door brengt, want door de nieuwe maan gaan we juist leren om meer rustmomenten in te brengen. Niet alleen ademruimte, maar ook meer in het hier en nu leven waardoor er meer ruimte zal ontstaan om te voelen wat er door ons heen gaat en om te focussen op de toekomst. Niet langer afgeleid worden door randzaken of opgejut worden door stress maar de handrem aantrekken.

Naast dat deze nieuwe maan ons eraan herinnert dat we meer innerlijke rust moeten gaan creëren, laat het ons ook inzien dat we onszelf meer pleziertjes mogen gunnen. Meer genieten van de lusten van het leven nu we mentaal meer rust ervaren. Doe als een echte Stier en omarm je sensualiteit, iets wat je gemakkelijker af zal gaan als je meer in het moment en in je lichaam zal gaan leven. Voel wat je nodig hebt en geef toe aan de urges die opkomen, of aan die lekkere bord pasta waar je ontzettend zin in hebt. De nieuwe maan in Stier leert ons dat het tijd is om onszelf tot prioriteit te gaan stellen en onszelf het allerbeste te gunnen.

Happy new moon!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️