Kim van der Blom
Kim van der Blom Welzijn 8 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze militaire slaapmethode is zo effectief dat je binnen 2 minuten in slaap valt

Misschien heb je nog niet eerder van deze militaire slaapmethode gehoord, maar dan ben je hier op het juiste adres. Wij gaan je alles over de meest effectieve slaapmethode die bestaat vertellen. Op social media werd de methode, die door het Amerikaanse leger is getest, veel gedeeld omdat deze iedereen laat slapen als een roosje (of militair?).

In slechts twee minuten zou het al werken. Ga jij het uitproberen?

De viral militaire slaapmethode

Uit onderzoek van het CBS blijkt dat in 2017 20 procent van de Nederlanders vanaf 12 jaar last heeft van slaapproblemen. Ze vallen moeilijk in slaap of worden te vroeg wakker. Het zal je dan misschien ook niet verbazen dat de militaire slaapmethode viral is gegaan. Het wordt gebruikt als manier om angst en stress te verminderen om zo een betere nachtrust te hebben.

Wat is de militaire slaapmethode?

De slaapmethode is bedacht om sneller in slaap te vallen voor soldaten die zo ook in intense en stressvolle omgevingen hun rust kunnen krijgen. Volgens sommigen werkt het zelfs zo goed dat je binnen twee minuten in slaap zou kunnen vallen.

In een boek uit 1981 genaamd Relax and Win: Championship Performance wordt de methode helemaal uitgelegd. De slaapmethode is ontwikkeld door legerleiders om het probleem van soldaten die te moe zijn of uitgeput raakte aan te pakken. Als het tijdens de oorlog gebruikt kan worden en werkt, is er zeker een goede kans dat het bij ons thuis ook gaat werken.

Hoe werkt het?

Het is te vergelijken met het scannen van je lichaam. Terwijl je ligt ga je van boven naar beneden om jouw lichaam te ontspannen. Je begint met je gezicht. Ga van je voorhoofd, naar je ogen, je wangen en je kaken, doe dit allemaal terwijl je je focust op je ademhaling.

Duw je schouders zo ver mogelijk naar beneden, zorg ervoor dat er geen spanning op staat en laat je armen langs je liggen. Stel jezelf voor dat er een warme sensatie van je hoofd naar je vingers stroomt. Blijf rustig ademen.

Haal diep adem en ontspan je borst. Adem in en uit terwijl je verder reist naar je buik. Nu gaat de warme sensatie over tot je benen, van je knieën tot aan je tenen. Verwijder alle negatieve gedachtes en ontspan. Raak je afgeleid tijdens het proces? Herhaal voor 10 seconde ‘don’t think’ of ‘denk er niet aan’.

@justin_agustin

Technique to falling asleep in 2 minutes! Insp. AsapSCIENCE on YT #sleep #fallasleep #insomnia #insomniac #learnontiktok #howto

♬ You – Petit Biscuit

Werkt de militaire slaapmethode?

Bij zulk soort dingen is het lastig om echt te bewijzen of het werkt of niet. Als we kijken naar de grote hoeveelheid mensen die zeggen dat het werkt, zou ik het zeker een keer proberen. Mensen die in het leger hebben gezeten en de methode hebben gebruikt, delen hun mening in de comments. ‘Het werkt echt.’ En in dit geval geldt ook zeker: baat het niet dan schaadt het niet!

Een mindful ritueel om de lente mee te beginnen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️