Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Psyche 24 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Lilian (33): ‘Ik durf nooit meer naar een masseur’

Massages zijn goddelijk. Dat vond Lilian ook, tot ze een hele vervelende ervaring had bij een mannelijke masseur. “Door deze ervaring durf ik nóóit meer naar een massage”, deelt ze met BEDROCK.

Ontspannen is belangrijk en voor mij was een massage echt een ultiem genietmoment. Het liefst ging ik iedere dag voor een massage, maar dat kan ik zéker niet bekostigen. Toch probeerde ik eens in de twee maanden een massage te boeken.

Intiem moment

Als ik dan een massage boek, probeer ik ook verschillende praktijken. Bij voorkeur boek ik een vrouwelijke masseur, maar op de locatie waar ik dit keer heen ging, was dat geen optie. Voor mij in principe geen ‘issue’, al is er altijd een mate van intimiteit omdat je toch gedeeltelijk bloot op de massagetafel ligt. Je moet de masseur als je je ogen sluit helemaal kunnen vertrouwen. Afijn. Ik had een afspraak gemaakt en zou een massage krijgen van een man.

Inmiddels wist ik prima hoe een massagebehandeling verloopt; je kleedt je uit, neemt plaats op de massagetafel en bedekt jezelf met een handdoek. Zo ging het ook deze keer dat ik bij de masseur was. Eerst lag ik op mijn buik terwijl de masseur ijverig mijn rug onder handen nam. Er was nog niks aan de hand en ik had nooit kunnen raden wat er mij een kwartier later te wachten stond.

Masseur overschrijdt grenzen

Toen ik mezelf omdraaide en de masseur mijn benen begon te masseren, merkte ik dat hij wel héél erg hoog tussen mijn benen kwam. Hij ging zelfs zo ver, dat hij met zijn vingers mijn intieme delen aanraakte. Ik kreeg een totale error en heb helemaal niks gezegd.

Daar, op die massagetafel, bleef hij met zijn handen tussen mijn benen kneden. Nét te hoog, maar ook net niet helemaal bij mijn vagina. Stil bleef ik liggen, terwijl ik het echt verschrikkelijk vond. Steeds dacht ik, dadelijk gaat hij nog een stap verder. Het was afschuwelijk en ik was heel blij dat de behandeling afgelopen was.

Bij het afrekenen vroeg de baliemedewerkster of de massage fijn was geweest. Ik barstte nog net niet in huilen uit en knikte braaf. ‘s Nachts thuis in bed speelde het vooral steeds weer door mijn hoofd en bleven de tranen komen. Waarom kwam ik niet voor mezelf op en bleef ik liggen? Ik had meteen weg moeten gaan! Achteraf makkelijker gezegd dan gedaan. Deze masseur heeft mijn vertrouwen beschadigd. Ik heb het er maar bij laten zitten en vind het zelfs gênant om erover te praten. Vooral omdat ik niks deed… dus blijf ik stil.”

Dit gebeurt er als je iedere week Yoga Nidra doet

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️