Valéry de Voijs
Valéry de Voijs Horoscopen 19 jul 2024
Leestijd: 4 minuten

Ieder sterrenbeeld heeft zijn eigen love language: dit is de jouwe 

Je bent waarschijnlijk bekend met de vijf love languages, maar wist je dat jouw sterrenbeeld een behoorlijke invloed kan hebben op jouw love language? Wij zetten de sterrenbeelden én hun liefdestalen op een rijtje. 

Voor wie het even niet meer weet: Dr. Gary Chapman introduceerde het concept van de vijf liefdestalen. Hij stelt dat iedereen liefde uitdrukt en ontvangt op vijf verschillende manieren: Woorden van bevestiging (zoals complimenten en bemoedigende woorden), tijd en aandacht (samen quality time spenderen), dienstbaarheid (dingen doen om de ander te helpen), lichamelijke aanraking en het geven van cadeautjes.

Love language per sterrenbeeld

Bij BEDROCK houden we wel van astrologie. Het leek ons dan ook de hoogste tijd om te onderzoeken hoe verschillende sterrenbeelden deze liefdestalen gebruiken om hun liefde te tonen.

Ram

Rammen zijn net als menselijke energiedrankjes: altijd klaar voor actie en een beetje intens. Hun favoriete liefdestaal? Lichamelijke aanraking. Ze geven je ‘s ochtends een dikke knuffel of een spontane kus om te laten zien dat ze van je houden. 

Stier

Stieren zijn als luxe chocolade: decadent en een beetje materialistisch. Ze houden van cadeautjes: het liefst zo persoonlijk mogelijk. Vergeet die nietszeggende cadeaubonnen. Stieren willen een zorgvuldig uitgekozen cadeau. Deze geschenken hoeven niet duur te zijn, maar moeten wel laten zien dat er aandacht en liefde achter zit.

Tweeling

Tweelingen zijn de sociale vlinders van de dierenriem. Ze praten graag en veel, dus het is geen verrassing dat woorden van bevestiging hun ding zijn. Daarbij zijn ze nieuwsgierig en intellectueel. Complimenten en liefdevolle woorden versterken hun gevoel van geliefd zijn en gewaardeerd worden. Ze waarderen dan ook diepgaande gesprekken en verbale bevestiging in hun relaties.

Kreeft

Kreeften hechten veel waarde aan emotionele verbinding en intimiteit. Ze zijn zorgzaam, beschermend en vaak gevoelig. Kreeften voelen zich het meest geliefd wanneer ze quality time kunnen doorbrengen met hun partner, waarbij ze volledig aanwezig en betrokken zijn. Ze hebben een sterke behoefte aan veiligheid en stabiliteit in hun relaties.

Leeuw

Leeuwen zijn geboren sterren – ze houden van applaus en bewondering. Vertel ze hoeveel je van hen houdt en hoe geweldig ze zijn en je ziet hun ogen glinsteren. Je ziet leeuwen dan ook opbloeien wanneer ze complimentjes krijgen. Dit geeft hen namelijk het gevoel dat ze erg geliefd zijn.

Maagd

Maagden zijn praktisch, zorgzaam en hebben oog voor detail. Ze tonen hun liefde door daden van dienstbaarheid, zoals het helpen bij huishoudelijke klusjes of het oplossen van problemen. Maagden voelen zich geliefd wanneer hun hulp wordt erkend en gewaardeerd. Ze zijn vaak perfectionistisch en vinden het fijn als er orde en regelmaat in hun leven is.

Weegschaal

Weegschalen zijn sociaal en mega charmant. Ze streven naar balans en harmonie; vooral in relaties. Ze voelen zich het meest geliefd wanneer je tijd met hen doorbrengt en hen je volledige aandacht geeft.

Schorpioen

Schorpioenen zijn intens, mysterieus en gepassioneerd. Ze hebben diepe emoties en een sterke behoefte aan fysieke en emotionele verbondenheid. Het is dus geen verrassing dat fysieke aanraking hun love language is.

Boogschutter

Boogschutters zijn de avonturiers van de dierenriem. Ze houden van reizen, nieuwe ervaringen en diepe gesprekken. Tijd en aandacht betekent voor hen samen nieuwe dingen ontdekken en avonturen beleven. Verwacht dat ze je meenemen op spontane roadtrips en filosofische discussies voeren onder de sterren.

Steenbok

Steenbokken zijn gedisciplineerd en ambitieus. Ze tonen hun liefde door behulpzaam te zijn. Ze tonen hun liefde door te helpen in het huishouden of bij financiële taken. Steenbokken kunnen een tikkeltje serieus overkomen, maar vergis je niet: steenbokken zijn ontzettend loyaal en toegewijd aan hun partner.

Waterman

Watermannen zijn innovatief, onafhankelijk en intellectueel. Ze hebben een sterke behoefte aan vrijheid en originaliteit. Watermannen voelen zich dan ook geliefd wanneer ze woorden van waardering horen. Ze hechten veel waarde aan hun vriendschappen waar ze graag diepgaande gesprekken mee voeren.

Vissen

Vissen zijn dromerig, empathisch en spiritueel. Ze hebben een sterke behoefte aan emotionele en fysieke verbondenheid. Vissen zoeken vaak troost en verbondenheid door fysieke aanraking, zoals knuffels en zachte aanrakingen. Ze zijn intuïtief en gevoelig en hebben een grote capaciteit voor medeleven en begrip.

Wellicht heeft de kosmos dus toch wat invloed op ons liefdesleven. Of je nu een intense schorpioen bent die hunkert naar lichamelijke aanraking of een praktische maagd die zijn liefde toont door dienstbaarheid, één ding is zeker: iedereen heeft zijn eigen manier om liefde te geven en te ontvangen.

Dit zijn de 5 professionele ‘love languages’: in welke herken jij jezelf of je collega?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️