Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Psyche 21 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

5 leuke hobby’s om deze herfst op te pakken

Voor je het weet, is de herfst weer in aantocht en dit is natuurlijk hét perfecte seizoen om leuke, nieuwe hobby’s op te pakken. Terwijl de dagen korter worden en de temperatuur daalt, is het heerlijk om jezelf onder te dompelen in creatieve en ontspannende activiteiten. Ben je nog op zoek naar een nieuwe hobby? Hieronder hebben we vijf leuke ideeën voor je klaarstaan.

Of je nu op zoek bent naar een nieuwe manier om jezelf uit te drukken of gewoon wil genieten van rustige momenten, je kunt kiezen uit een groot aantal mogelijkheden. De volgende hobby’s bieden niet alleen plezier, maar ook inspiratie, creativiteit en rust.

Leuke en uitdagende hobby’s: 5 ideeën

Pottenbakken

Pottenbakken is een ambachtelijke hobby waarbij je met klei werkt. Je kunt hierbij van klei onder andere potten, schalen, vazen en bekers maken. Je bent hierbij niet alleen creatief bezig, maar het werkt ook ontspannend en meditatief. Bij het pottenbakken kun je je eigen stijl ontwikkelen.

Heb je de pot gemaakt? Dan gaat hij in de oven en kun je hem daarna beschilderen in jouw favoriete kleur(en).

Macramé knopen

Macramé is een knooptechniek waarmee je prachtige textielcreaties kunt maken, zoals wandtapijten, plantenhangers en sieraden. Het enige wat je nodig hebt is een stevig koord en je handen. Macramé is een rustgevende hobby, want je kan jezelf helemaal verliezen in het knopen en het maken van te verschillende patronen.

Gebruik verschillende kleuren textiel, waardoor je decoratieve stukken kan maken die passen bij het seizoen.

Schilderen

Of je nu echt goed kunt schilderen of nog een beginner bent, schilderen is voor iedereen leuk. Het is een veelzijdige hobby die helpt je emoties en ideeën op doek te zetten. Ga je voor aquarel, acryl of olieverf? Aan jou de keuze. Raak geïnspireerd door herfstige kleuren en leg deze kleuren vast op het schildersdoek.

Gedichten schrijven

Door gedichten te schrijven kun je je gedachten en gevoelens op een creatieve manier uiten. Je kunt bij het maken van gedichten spelen met woorden, ritme en metaforen om beelden en emoties op te roepen. Probeer eens een gedicht voor iemand te maken. Vind je dit nog een beetje eng? Dan kun je ook gedichten over algemene dingen zoals de schoonheid van de herfst schrijven.

Yoga in de natuur

Yoga is niet alleen een fysieke activiteit, maar ook een manier om je geest te kalmeren en je innerlijke balans te vinden. Het beoefenen van yoga kan helpen bij stressvermindering en het bevorderen van ontspanning.

Wanneer de herfst in aantocht is, is het voor veel mensen vanzelfsprekend om direct naar binnen te gaan, maar ga op een mooie dag eens de natuur in en doe yoga en ademhalingsoefeningen tussen de vallende bladeren. Je zal zien dat dit extra ontspannend werkt.

Wetenschap: zó belangrijk is knuffelen voor de mens

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️