Maartje Vis
Maartje Vis Psyche 14 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Hoe zorg ik ervoor dat mijn latrelatie werkt?

Een latrelatie, ook wel Living Apart Together, staat voor een relatie waarbij twee lovers niet samenwonen. Hoe onderhoud je zo’n relatie?

Terwijl de meeste stellen ervoor kiezen om na een bepaalde tijd samen te gaan wonen, kunnen koppels ook de bewuste keuze maken om apart van elkaar te blijven leven. Dat kan voor uitdagingen zorgen.

Hoe onderhoud ik mijn latrelatie?

Om een latrelatie te laten werken, is communicatie heel belangrijk. Ook zijn er een aantal dingen waar je te maken mee kan krijgen en daar bewust van hoort te zijn, bijvoorbeeld dat mensen je keuze niet gaan begrijpen.

Dit zijn de topics waarover jullie afspraken horen te maken

Als je een latrelatie wil beginnen, kunnen er veel vragen in je hoofd opkomen. Hoe vaak willen jullie elkaar eigenlijk gaan zien? Hoe zit dat met contact als jullie niet bij elkaar zijn? Misschien vraag je je af of jullie de behoefte voelen om wel samen weekendjes weg te gaan of om een vakantie te boeken. Ook kun je bespreken of jullie relatie wel monogaam is en of jullie uiteindelijk wel willen samenwonen.

Psyned, een platform dat mensen helpt om aan de juiste hulp te komen, raadt aan om dit soort kwesties bespreekbaar te maken met je partner. Door samen te praten over jullie behoeften, verwachtingen en wensen, kunnen jullie duidelijke afspraken maken. Daarmee voorkomen jullie weer misverstanden en onprettige situaties.

Een latrelatie: dit is waar je bewust van hoort te zijn

Net zoals bij andere relatievormen is elkaar vertrouwen belangrijk. Doordat jullie niet samenwonen, zijn jullie minder vaak samen. Wees je er van bewust dat je elkaar wat meer hoort los te laten. Daarbij speelt eerlijk zijn en elkaar vertrouwen een grote rol.

Veel mensen zullen er waarschijnlijk vanuit gaan dat jullie gaan samenwonen. Als jullie aangeven dit niet te gaan doen, kan dit voor verbaasde reacties zorgen. Niet iedereen begrijpt het misschien. Het is aan jullie om te beslissen welke relatievorm jullie willen en het is belangrijk om daar zelf ook echt achter te staan.

Net zoals bij andere relatievormen is het belangrijk om te blijven investeren in jullie relatie. Organiseer leuke dates met elkaar, heb plezier en onthoud dat communication the key is!

Abdul (27): ‘Ik wil mensen bewust maken dat bewerkte cosmetica niet het beste is voor je huid en de natuur’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️