Maannomade
Maannomade Spiritualiteit 18 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

De ultra krachtige nieuwe maan in Ram en de zonsverduistering van 20 april

Op 20 april is het weer zover; een nieuwe maan staat voor ons klaar. Als start van een nieuwe periode maakt de maan ons mentaal klaar en in het sterrenbeeld Ram staan we open voor nieuwe uitdagingen! Een speciale nieuwe maanfase, want het is de tweede nieuwe maan in dit spicy sterrenbeeld en deze editie valt daarbij ook nog eens samen met de zonsverduistering. Extra krachtig en nog meer verwachtingen om op in te spelen dus!

Modern astroloog de Maannomade geeft een update van deze nieuwe maan in een sterrenbeeld dat ons nieuwe inzichten geeft over hoe we ons leven een nieuwe invulling gaan geven. Zelfs als je denkt alles op een rij te hebben…

Nieuwe maan en zonsverduistering van 20 april

De nieuwe maanfase is een hoogtepunt dat we zeker niet mogen missen, want alhoewel de volle maan bekender is, is het juist de nieuwe maan die energie geeft in plaats van energie kost. Tijdens de nieuwe maan op 20 april komen maan en zon samen in hetzelfde sterrenbeeld waarmee ze elkaars krachten bundelen.

Dubbel zoveel energie dus! Zeker als de nieuwe maan ook nog eens samen valt met de zonsverduistering, waarbij de maan de zon voor een stukje weet te verduisteren. Alhoewel deze verduistering in Europa niet zichtbaar zal zijn, is deze wel astrologisch voelbaar. Samen zorgen de maan en de zon voor een krachtige reset voor een nieuw begin.

Deze nieuwe maan brengt vernieuwing

Dat het tijd is voor nieuwigheid staat vandaag zeker in de sterren geschreven, want met deze nieuwe maan staan we voor een dubbel nieuw begin. En aangezien de maan invloed heeft op onze emoties en onderbewustzijn, betekent het dat we tijdens de nieuwe maan een sterkere behoefte hebben aan verandering en een schone lei om in te kleuren.

Nu de nieuwe maan samenvalt met de zonsverduistering krijgen we niet alleen inzichten voor een nieuw begin, maar ook een flinke schop om tot verandering over te gaan. Niet alleen een mentale voorbereiding dus, maar door het samenvallen van de nieuwe maan met de zonsverduistering kan het best zijn dat de verandering ook vrij direct al plaats zal gaan vinden.

Als eerste sterrenbeeld van de dierenriem en de tweede nieuwe maan in dit sterrenbeeld zorgt Ram zeker voor een spectaculair begin. Alles om Ram schreeuwt om een nieuwe start en met zijn ontzettende sterke drive en ambitie is het tijd om alles uit de kast te halen. Waarom gaan voor een zesje als je ook voor een dikke tien kan gaan? We leren dankzij de nieuwe maan in Ram om zeker geen genoegen met minder te nemen, maar om altijd voor het beste te gaan.

Nog meer, nog groter en nog verder zijn eigenschappen waar we tijdens de nieuwe maan aan herinnerd zullen worden zodat we even wakker geschud worden. Het leven vliegt voorbij, zeker als je eenmaal vastzit in het van 9 tot 5 ritme. Nu deze maanfase ook nog samenvalt met de zonsverduistering, is dit het moment om verandering aan te brengen zodat je nog bewuster en passievoller kan gaan leven.

Neem het risico als de beloning groot is, spreek je uit en geef maar eens flink tegengas. Tijd dus om de saaie jas uit te trekken en nog meer in het leven te gaan staan, niet alleen omdat het aan het eind van de rit altijd waard gaat zijn, maar ook omdat Ram ons de vraag stelt; waarom niet? Gun jezelf het beste, aldus Ram.

Happy new moon! Een ritueel voor de nieuwe maan die je altijd kan toepassen

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️