Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Psyche 20 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Kom je opeens overal witte veertjes tegen? Dan krijg je deze krachtige boodschap door

Tijdens een wandeling op straat of in je voortuin, ergens in huis of in je haar: witte veertjes kun je overal tegenkomen. Valt het je op dat je nu al een paar keer een wit veertje hebt gezien, zomaar ergens? Dan kan het zijn dat je een krachtige boodschap doorkrijgt van iemand of van het universum.

Er zit namelijk een bijzondere spirituele betekenis achter deze boodschappen. Dit zijn de meest voorkomende betekenissen van die zachte veren.

De spirituele betekenis van witte veertjes

Het is geen toeval als je opeens, uit het niets, een wit veertje ziet liggen. Helemaal niet als dit nu al een peer keer gebeurd is. Die veertjes kunnen namelijk boodschappen zijn van het universum of zelfs van een dierbare geliefde die niet meer op aarde is.

Witte veertjes voor vertrouwen en aanmoediging

Witte veren staan symbool voor hoop, liefde, bescherming, vertrouwen, verbinding en aanmoediging. Het kan bijvoorbeeld een teken van het universum zijn dat je op de goede weg bent. Dat de keuzes die je maakt, de juiste zijn. Ben je ergens onzeker over, dan kan dit een geruststelling voor je zijn. Neem het veertje mee, zodat het je er af en toe aan kan herinneren dat je het goed doet.

Licht en vrijheid

Veren staan ook voor vrijheid en licht, zoals vogels vrij door de lucht kunnen vliegen. Kom je veertjes tegen, dan kunnen ze betekenen dat je mag genieten van de vrijheid die je hebt. Dat je dingen, zorgen of bepaalde ervaringen los mag laten. Zo’n veertje kan je de moed geven om door te gaan én moedigt je aan om positief in het leven te staan.

Witte veertjes van een overleden dierbare

Verder worden witte veertjes gezien als boodschap van de engelen om te laten weten dat ze bij je zijn. Heb je een geliefde verloren, iemand die je erg dierbaar was, dan kan diegene je dus op deze manier geruststellen en laten weten nog steeds over je te waken. Zo’n wit veertje biedt troost en nabijheid van degene die niet meer bij je is op aarde.

Zelfreflectie

Soms staat een witte veer voor zelfreflectie. Een krachtige boodschap die je doet nadenken over jezelf. Hoe kom je weer in verbinding met jezelf en vooral: je mag ook écht (weer) aan jezelf gaan denken en goed voor jezelf gaan zorgen.

Symbool van onschuld

Reinheid en zuiverheid zijn ook verbonden aan de zachte, lichte veren. Zie ze als een symbool van een frisse start, een nieuw begin in alle onschuld.

Dit is de spirituele betekenis van het lieveheersbeestje

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️