Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 27 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Yvet (38): ‘Mijn kind (6) is paranormaal begaafd’ 

De dochter van Yvet sliep vanaf haar geboorte niet alleen erg onrustig, ook staarde ze toen ze iets groter was vaak naar een bepaalde plek. Yvet vond het maar raar. Op het moment dat ze begon te praten snapte Yvet wat er met haar dochter aan de hand was. “Toen ze vertelde wat ze kon zien, wist ik het zeker: mijn kind is paranormaal begaafd”, vertel ze aan BEDROCK.

“Mijn dochter Liselore is altijd een bijzonder meisje geweest. Van kleins af aan sliep ze onrustig. Als baby is dat natuurlijk normaal, maar voor een meisje van drie niet meer. Dat onrustige slapen ging rond haar derde verjaardag over in nachtmerries. Bijna iedere nacht zat ik naast haar bed om haar, als ze een nachtmerrie had, te kalmeren.

Staren

Dat slechte slapen was niet het enige wat ik vreemd vond. Ook staarde Liselore vaak naar bepaalde plekken. Soms ging ze huilen, andere keren lachen of zwaaien. Als ik naar dezelfde plek keek, zag ik helemaal niets. Ik vond het maar vreemd en had geen idee wat het kon zijn. Ik probeerde het niet teveel aandacht te geven.

Goed praten

Op het moment dat mijn dochter drie was kon ze van de ene op andere dag heel goed te praten. Toen ze weer aan het staren was vroeg ik haar wat ze zag. Een mevrouw die verdrietig is, zei ze. Ik schrok, was dit echt waar? Toen ze vertelde wat ze kon zien, wist ik het zeker: mijn kind is paranormaal begaafd. Ik besloot het aan mijn moeder te vertellen en zij moest hard lachen. Zij was blijkbaar paranormaal begaafd, maar had dit nooit aan mij verteld. Ze herkende veel van wat ik over Liselore vertelde.

Dingen aanvoelen

Inmiddels is Liselore zes en is ze uitgegroeid tot een slim en bijzonder meisje. Ze ziet nog steeds geesten en praat ook met ze. Ze is allesbehalve bang voor ze, zegt ze. Daarnaast kan ze ook dingen aanvoelen. Laatst zei ze tegen mij dat ik mijn zus moest waarschuwen, want ze zou anders veel pijn krijgen. Ik was het vergeten en had er niets mee gedaan. Die avond belde mijn zus, dat ze met de fiets was gevallen en overal blauw was. Ook vraagt Liselore geregeld naar dingen die ze helemaal niet kán weten. Toch heeft ze ze gezien, zegt ze dan.

Klachten overnemen

Naast het aanvoelen kan ze sinds kort ook klachten overnemen. Laatst had ik hoofdpijn en legde ze vanuit het niets haar handen op mijn hoofd. Ze zou de pijn wel even weghalen, zei ze. Binnen twee minuten was ik van de pijn af. Zij daarentegen had vanaf dat moment hoofdpijn. Ze had de klachten overgenomen. Dat doen we dus niet meer, maar bijzonder is het wel.

Toekomst

Ik ben ontzettend trots op mijn dochter, maar ik vind het ook moeilijk. Hoe zal haar toekomst er uit zien? Gaat ze gepest of buitengesloten worden? Moet ze haar gave voor zich houden of kan ze er open over zijn? Gelukkig heeft ze mijn moeder waarmee ze over dit onderwerp kan praten, maar het is niet makkelijk om een paranormaal kind te hebben en te zijn.”

5 yoga poses die helpen tegen de emotionele kater

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️