Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Maatschappij 21 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Kijktip: 30 en nooit meer…

Vandaag dacht ik: zon. Wat blijkt? De lucht is grijs en Nederland wordt weer verblijd met regen. Een mooi moment om vanavond eens een documentaire te kijken. En wel één van eigen bodem dit keer: 30 en nooit meer…

Als sinds donderdag 30 juli staat de vijfdelige documentaire online (op NPO3) en daarin zie je hoe Vera Verzijl verschillende dertigers volgt die het leven helemaal over een andere boeg gooien.

30 en nooit meer…

De documentaire duikt in thema’s die ook bij BEDROCK enorm spelen. Want bijna wekelijks spreken wij boeiende persoonlijkheden die het leven na hun dertigste anders aanpakken. Wat denk je van de ‘vanlifers’ die besluiten om in een busje te gaan wonen? Dat lees je hier in het verhaal van Bibi. Het verhaal van voormalig hoofdredacteur Rosa Bertram die in Portugal is gaan wonen is ook bijzonder.

Nieuwe generatie

Het zijn allemaal voorbeelden van dertigers die een goede baan en een vast verblijf inruilde voor een gelukkiger, maar vooral ‘vrijer’ leven. We leven in een tijd van ultiem geluk najagen, een wildgroei aan lifestylecoaches en extreme maakbaarheid.

Wat gebeurt er als je opgroeit in een wereld waar alles kan, maar waar ook de druk enorm hoog is? De zoektocht naar geluk is voor iedereen anders en in deze serie volg je een aantal bijzondere personen met ieder een eigen uniek verhaal.

Nooit meer naar een dokter

Waar de een kiest voor een leven zonder bezittingen (en scholing voor de kinderen) of nooit meer naar een dokter gaan, kiest de ander voor een leven waarbij ze zelfs voor een Vitamine infuus bij de arts aankloppen. Er zijn mensen die Rainbow Gatherings bezoeken om los te komen van de maatschappij of truffelcermonies bijwonen voor meer inzichten. Sommige verhalen zijn enigszins herkenbaar, anderen verbazen je.

Het is een interessante documentaireserie die zeker de moeite waard is om te kijken!

Hoe is het nu écht om fulltime in een busje te wonen? We vroegen het aan ‘vanlifer’ Bibi

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️