Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Horoscopen 18 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit staat ons te wachten tijdens de zeldzame Jupiter-Uranus conjunctie in 2024

Op 20 april 2024 staat ons een bijzondere gebeurtenis te wachten in de hemel. Namelijk de zeldzame conjunctie van Jupiter en Uranus, een fenomeen dat om de veertien jaar plaatsvindt. Bij een conjunctie staan twee planeten dicht bij elkaar en dat is te zien vanaf onze aarde (pak er een verrekijker bij). Dat is niet alleen een prachtig gezicht, maar het heeft ook een spirituele betekenis.

In 2024 vindt de conjunctie van Jupiter en Uranus plaats in het sterrenbeeld Stier. Dit is alleen nog maar gebeurd in de jaren 1015 – 1016, 1098 – 1099, 1181, 1858 en 1941. De laatste keer dat dit fenomeen plaatsvond, was dus op het hoogtepunt van de Tweede Wereldoorlog. Nu dus voor de eerste keer in de eenentwintigste eeuw. De volgende keer dat deze conjunctie weer in Stier plaatsvindt is pas in 2107.

De conjunctie van Jupiter en Uranus zorgt voor intense energie

De energieën die deze planeten uitzenden zijn niet mis, misschien heb je er zelfs al iets van gemerkt of gevoeld. Vanaf half maart kwamen de planeten namelijk al dichterbij elkaar. Uranus houdt van opschudding, verrassingen, veranderingen en innovatie. De planeet doorbreekt graag oude structuren.

Jupiter daarentegen is de planeet van geloof, wijsheid, geluk en overvloed. Jupiter vergroot en opent deuren. Tijdens de conjunctie van Jupiter en Uranus kan je een figuurlijk duwtje in je rug voelen, om die stap naar een betere toekomst nu echt te maken. Kansen ontstaan wanneer je ze niet verwacht, veranderingen staan voor de deur en een vlaag creatieve energie wordt de atmosfeer ingestuurd.

Gevoel van saamhorigheid

Dit kan best intens zijn, maar gelukkig vindt de conjunctie van Jupiter en Uranus dus plaats in het sterrenbeeld Stier en laat dat nou net een stabiel aardeteken zijn. Niet alleen bij jezelf of in je eigen omgeving kun je (grote) veranderingen merken. Ook in de gehele samenleving kan de energie van de conjunctie van Jupiter en Uranus voelbaar zijn. Vooral Jupiter zorgt voor dat gevoel van saamhorigheid dat we nu zo goed kunnen gebruiken.

Zoals eerder gezegd was de laatste conjunctie van Jupiter en Uranus in Stier tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook toen vonden er grote veranderingen plaats: zo maakte het feminisme een grote sprong en streden vrouwen voor gelijkheid. We merken nu natuurlijk al grote veranderingen in ons land, wie weet maken die een positieve draai door de energieën van deze krachtige planeten.

Dit merk je van de krachtige energie van de zonsverduistering in het vurige teken Ram

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️