Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Welzijn 18 apr 2024
Leestijd: 4 minuten

Column Sophie Hospes: de 75 Hard challenge

Sophie Hospes – owner van International Creative Branding Agency  StudioSophieHospes – besloot zichzelf te committen aan de challenge: 75 Hard. Geen kattenpis. Want wie meedoet aan 75 Hard moet onder andere 75 dagen lang 2x per dag 45 min sporten, de alcohol laten staan en een strict dieet volgen. Hoe dit alles precies zit en wie Sophie maximaal inspireerde om ook zelf mee te gaan doen aan 75 Hard? Dat lees je hieronder. 

We waren onderweg naar het Hollywood Sign. Het was dag nummer 8 in LA waar wij 10 dagen wilden loskomen van het hectische leven thuis. Loslaten is in ons geval niet rusten, maar juist leven in een andere omgeving. Op Abbot Kinney volgden we dus een aantal Yogalessen, runs met tientallen onbekenden die voelden als verloren vrienden. Het heerlijke weer verwarmde onze lichamen maar bovendien zorgde de vriendelijkheid en warmte van de mensen om ons heen ervoor dat het voelde alsof we aan een ‘supercharger’ zaten.

75 Hard challenge

Onze Uber Driver was een leuke jonge gast. Enthousiast, radiant bijna. Op de stoel naast hem stond een gigantische waterfles met zeker meer dan 2 liter. Ook lag er een boek. Hij had behoefte aan een gesprek – het was voelbaar. Hij vroeg ons naar onze eindbestemming, de hike en onze vakantie. En vertelde over zijn challenge: “The 75 Hard Challenge” om precies te zijn. 

Ik had het online al gezien, het had al mijn interesse gewekt. Een jaar voor onze LA trip waren we in New York en voordat we daar naartoe reisden, wist ik dat ik iets zou vinden wat ik was verloren. Wat precies, wist ik niet. Maar ik voelde het al weken van tevoren. Ik dacht dat het een business ding zou zijn (mijn partner en ik runnen samen een International Creative Branding Agency, genaamd StudioSophieHospes) maar het bleek iets anders.

Mijn liefde voor sport maakte daar tijdens onze break een comeback. Die was ondergeschikt en verloren gegaan door het ‘runnen’ van een non-stop agenda van ons bedrijf. De energie van New York en de motivatie van alle sporters (van elk niveau) inspireerde mij om ook zelf weer aan de slag te gaan. Na jarenlang sport te hebben verwaarloosd, zelfs na op jonge leeftijd topsport (hockey) te hebben gedaan, was het gevoel terug…

Rake woorden

Flash Forward naar de Uber. 

Tijdens ons gesprek raakten bepaalde woorden mij. Ik maakte zelfs notities. Deze man  bleek de katalysator voor een nieuw level van enthousiasme en doorzettingsvermogen voor mij. 

Hij vertelde me over 75Hard: een challenge zoals ik nog niet eerder zag. Typ het voor de grap eens in op Tiktok of IG en er gaat ook voor jou een wereld open, gok ik zo. Binnen mijn werk  geloof ik in een ‘heavy metal mindset’. Hard werken, daar word ik blij van. Ik ben er heilig van overtuigd dat discipline en doorzettingsvermogen key zijn om je mooiste dromen én meer dan dat te realiseren. 

Precies daarom past 75hard zo ontzettend goed bij mij: het is meer dan een challenge. Het gaat veel dieper dan dat. De uitdaging is eenvoudig en tegelijkertijd ongekend: 75 dagen lang, zonder onderbreking, houd je je aan vijf specifieke regels. Geen cheat days, geen excuses. Dit moet je doen:

-Twee keer per dag een 45-minuten durende work-out, waarvan minstens één sessie buiten.

-2,5 liter water per dag drinken.

– 10 pagina’s lezen van een non-fictie- of zelfhulpboek.

– Elke dag een progressie-foto maken, om je ontwikkeling vast te leggen.

– Een strikt dieet (naar keuze) volgen, zonder alcohol of cheat maaltijden.

Op het eerste gezicht lijkt dit misschien een extreem regime, alleen geschikt voor mensen die al jaren trainen en continu naar nieuwe ‘levels’ zoeken. Maar meer nog dan dat 75 Hard draait om fysieke transformatie, gaat deze challenge over mentale weerbaarheid, discipline en persoonlijke groei.

In een tijdperk waarin onze aandachtsspanning korter lijkt te zijn dan ooit, spoort 75 Hard je aan om maximale consistentie en toewijding te tonen.  75 Hard dwingt mij om dieper in mezelf te kijken: wat verlang ik écht? -En hoe kan ik m’n  verantwoordelijkheid nemen om dit te  verwezenlijken? 75 Hard helpt me om m’n doelen te halen, nog ver voor de finishlijn. Het herinnert me eraan dat echte verandering niet ontstaat door shortcuts of instant gratification, maar door dagelijkse inspanningen en doorzettingsvermogen.

Hoe dit alles in mijn geval precies tot stand kwam? Daarover vertel ik je later meer

Dit zegt jouw mindset op het gebied van liefde over je seksleven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️