Maartje Vis
Maartje Vis Psyche 29 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

4 inzichten die je helpen om dromen te bereiken

Uitstelgedrag, denken dat iets toch niet gaat lukken en simpelweg weinig motivatie hebben: het is een patroon waar veel mensen in vervallen die juist de grootste dromen hebben. Met deze inzichten gooi je het roer om en ga je er écht voor.

Je mindset bepaalt veel bij het behalen van je doelen. Een omslag in je denken maken, kan dan ook net het verschil maken om die stappen die je nu niet neemt, in het nieuwe jaar juist wél te maken.

Deze inzichten zorgen voor dat dromen wél uitkomen

De bekende spreker The Wizard Liz houdt zich bezig met zelfvertrouwen, self-love en empowerment. Aan de hand van haar kennis delen we vier inzichten die jou helpen om voor je doelen te gaan.

Besef dat je echt meer kan

Mensen bouwen ruimtevaartschepen, worden rijk, verdienen geld met simpele dingen en hebben goede relaties. Volgens Liz moet je beseffen dat jij dan ook de macht in eigen handen hebt om je eigen ‘simpele’ leven om te gooien.

Dat kan nu confronterend overkomen, maar daarmee schudt ze ons toch even wakker en misschien is dat nou net iets dat we nodig hebben. Realiseer je dat de wereld enorm groot en veelomvattend is en geloof erin dat je écht meer kan dan wat je nu doet.

Onthoud daarbij wel dat het you vs you is. De enige manier om naar andere mensen te kijken, is om er inspiratie uit te halen en niet om jezelf met hen te vergelijken. Blijf dus wel gefocust op jouw eigen tijdlijn want alleen dan krijg je inzichten die jouw dromen uit laten komen.

De illusies van het leven

We as humans like to create meaning out of something. We always like to look for patterns and have meaning in them”, vertelt ze. Denk aan het zien van een vorm in een wolk en denken dat dit een betekenis voor je heeft.

No, sometimes things are just things and they’re not a pattern or whatever and the same way that you guys say like ‘oh I’m just unlucky, I constantly attract unluckiness.’ No you don’t, you have good days and bad days. And that’s just it”, zegt Liz.

Onthoud daarom dat er ook dagen zijn dat alles tegen zit en dat die er ook mogen zijn. Stop jezelf dus met het vertellen dat je ongeluk hebt, maar zie het als een deel van je proces om te komen waar je graag wil zijn.

Heb een tovenaarsmentaliteit

Een tovernaarsmentaliteit, wat is dat? Dat is een mindset waarin je eigenlijk gewoon gelooft dat je inderdaad een tovenaar bent en dat werkt zo: je ‘tovert’ tevoorschijn wat je wil en daarvoor hoef je daar alleen maar in te geloven en je mind naartoe te zetten. Daarnaast kan dankbaarheid ook meespelen bij het aantrekken van blessings.

Sta open voor negativiteit

Het kan gebeuren dat er mensen op jouw pad komen die hun negatieve mening geven en dat is iets waar Liz ook mee te maken kreeg. Trok ze zich daar iets van aan? Nee, ze keek er juist op een heel andere manier naar. Het zijn vaak mensen die dichtbij staan die je klein houden.

I am literally taking care of the people that I love and I am able to do that because I am ‘embarrassing’ to you”, vertelt Liz. Er waren mensen die haar ‘cringe‘ vonden, maar daar trok ze niks van aan waardoor ze wel bereikte wat ze wilde.

Door open te staan voor het feit dat mensen inderdaad een negatieve kijk op je kunnen hebben, kan je wel volledig gaan voor wat je wil en dat zal juist lonen met veel positiviteit. Heb jij wel eens inzichten over jouw dromen onder de loep genomen?

Hoe hecht je minder waarde aan mensen of verwachtingen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️